19-09-2011, 20:45
Kotlety w pomarańczach
Składniki:
-1/5kg mielonej wieprzowiny lub wołowiny
-1/2łyzeczka startej skórki z pomarańczowej
-1/2szklanki soku z pomarańczy
-1/2szklanki tartej bułki
-1łyzka stołowa krojonego szczypiorku świeżego lub mrożonego
-1łyzka musztardy
-1/2łyzeczka soli
-1/8pieprzu
-1jajko
Produkty dodatkowe glazura pomarańczowa
-3łyżeczki cukry(najlepiej brązowy)
-2 łyżeczki soku pomarańczowego
-1/2łyzezcka musztardy
Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem pomarańczowej glazury. Utworzyć 4 owalne kotlety. Rozmieścić na blaszce. Bezpośrednio przed podaniem należy przygotować glazurę Rozgrzać piec do temperatury 180 C. Piec bez przykrycia przez 35minut.Połowę glazury polać kotlety. Piec przez 10 minut (80 C) jeszcze raz smarując kotlety polewa, aż do upieczenia.
Zawartość w jednej porcji:
390 kalorii
24g białka
21g węglowodanów
24g tłuszczu
Pozdrawiam M.K
Składniki:
-1/5kg mielonej wieprzowiny lub wołowiny
-1/2łyzeczka startej skórki z pomarańczowej
-1/2szklanki soku z pomarańczy
-1/2szklanki tartej bułki
-1łyzka stołowa krojonego szczypiorku świeżego lub mrożonego
-1łyzka musztardy
-1/2łyzeczka soli
-1/8pieprzu
-1jajko
Produkty dodatkowe glazura pomarańczowa
-3łyżeczki cukry(najlepiej brązowy)
-2 łyżeczki soku pomarańczowego
-1/2łyzezcka musztardy
Przygotowanie:
Wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem pomarańczowej glazury. Utworzyć 4 owalne kotlety. Rozmieścić na blaszce. Bezpośrednio przed podaniem należy przygotować glazurę Rozgrzać piec do temperatury 180 C. Piec bez przykrycia przez 35minut.Połowę glazury polać kotlety. Piec przez 10 minut (80 C) jeszcze raz smarując kotlety polewa, aż do upieczenia.
Zawartość w jednej porcji:
390 kalorii
24g białka
21g węglowodanów
24g tłuszczu
Pozdrawiam M.K