19-09-2011, 20:47
Baton
Składniki:
-70g masła orzechowego Sante
-90g płatków owsianych
-180g WPC smak najlepiej czekolada
-30g drobno zmielonego siemienia lnianego
-20g syropu klonowego
-30g migdałów
-200ml letniej wody
Przygotowanie:
Mieszam składniki dodajemy, niewielką ilość wody i mieszamy dalej aby nie było grudek, następnie dodajemy syrop klonowy, kiedy mamy już dokładnie wszystko wymieszane dodajmy migdały. Następnie formujemy masę. Następnie zapodajemy masę do zamrażalnika, po upływie około 2h wyciągamy i kroimy na 7 części(jeśli użyliśmy wyżej wymienionych proporcji).
Wartość energetyczna
Kcal - 266 kcal
Białko - 25,7g ( z czego 20g białka zwierzęcego)
Tłuszcze - 12g (NKT - 1,6g; JNKT - 7,1g; WNKT - 2,8g)
WW - 12,8g ( w tym 3,2g błonnika)
Oczywiście proporcje(BTW) można dostosowywać pod swoją dietę.
Pozdrawiam M.K
Składniki:
-70g masła orzechowego Sante
-90g płatków owsianych
-180g WPC smak najlepiej czekolada
-30g drobno zmielonego siemienia lnianego
-20g syropu klonowego
-30g migdałów
-200ml letniej wody
Przygotowanie:
Mieszam składniki dodajemy, niewielką ilość wody i mieszamy dalej aby nie było grudek, następnie dodajemy syrop klonowy, kiedy mamy już dokładnie wszystko wymieszane dodajmy migdały. Następnie formujemy masę. Następnie zapodajemy masę do zamrażalnika, po upływie około 2h wyciągamy i kroimy na 7 części(jeśli użyliśmy wyżej wymienionych proporcji).
Wartość energetyczna
Kcal - 266 kcal
Białko - 25,7g ( z czego 20g białka zwierzęcego)
Tłuszcze - 12g (NKT - 1,6g; JNKT - 7,1g; WNKT - 2,8g)
WW - 12,8g ( w tym 3,2g błonnika)
Oczywiście proporcje(BTW) można dostosowywać pod swoją dietę.
Pozdrawiam M.K