21-01-2012, 22:10
Takich za zachwalają odzywki-smiecie jest pełno, jakie waly sa robione to głowa mała, głównie wałują aminokwasy(to tez akurat brak umiejętnego czytania kupującego odzywkę) kreatyny i bialka.
Dystrybutorzy odzywek robiąc największe wały właśnie na aminokwasach, sprzedając nam nic innego jak białko w tabletkach(to samo co masz proszkowane), czyli płacisz za to kilka razy więcej niż byś kupił typowe białko serwatkowe(wszystkie aminokwasy Universala to białko w tabsach).
Jeśli chcecie kupować to aminokwasy w formie hydrolizatów, jest ich kilka na rynku, ale to faktycznie prawdziwe aminokwasy, zauważ ze często ?aminokwasy? zawierają węglowodany, to już daje do myślenia, skąd tam mogą się brać węgle? To akurat zasługa braku umiejętności by odłączyć aminokwasy od cukrów i innych soli mineralnych, kolejna kwestia to że oni nie wykonują pełnej hydrolizy.
Serwatka w procesie oczyszczania z laktozy soli mineralnych, laktoglobulin( silnie alergizująca ), pozostałości kazeiny,puryny oraz aminokwasy prawoskretne, jest podawana
Mikrofiltracji i ultrafiltracji ? proces polegający na wyeliminowaniu wyżej wymienionych składników, przez membrany zgodnie z odwróconą osmozą), w zależności od procesu przetrawiają pewne cenne frakcje.
Teraz trzeba brać pod uwagę jak ten proces został przeprowadzony, jakie zostały użyte zostały filtry przy produkcji oczyszczania, czy może zastosowano odparowanie wody z serwatki i taki produkt podano na półkę sklepową!!!
Czy w produkcie zostały użyte Hydrokoloidy i emulgatory( inulina /djacaguar/ksantyn/guma guar /lecytyna)które maja za zadanie dać nam właściwa rozpuszczenie wodzie czy tez mleku, również enzymy zew, które stosowane są, w niektórych odzywkach z za oceanu.
Substancje słodzące/zapachowe/barwnik ? który nadaje produktowi odpowiednie cechy sensoryczne co zdecydowanie pobudza działanie naszych organów wew. do wydzielania większej ilości enzymów/soków żołądkowych które pozwolą nam lepiej odżywkę? przyswoić i na pewno szybciej dostanie się do krwiobiegu skł. w niej zawarty niż w przypadku, wypicia przez nas odzywki nie smacznej.
Dalej jakie smak? Zastanawialiście się dlaczego mało która firma ma np.; smak Ice Tea?
Ponieważ tu tez jest różnica w cena tego surowca miedzy np.: zwykłą wanilią
Dalej enzymy jakie zostają użyte, te które wspomagają trawienie np.: papaina itd.
Kolejno enzymy mikrobiologiczne które mając zdolności działania na określonym ph, określonej części jelita, następnie wilgotności.
Czy może wasz odzywka jest wzbogacona o MCT? OMEGA 3-6-9 czy też CLA?
Macie w odzywce probiotyki?
Czy wasz produkt jest wzbogacony w witaminy(głównie z gruby B)? minerały(magnez/cynk/wapń)? Dalej jakiej formie macie podane może tlenki może cytrynian, które ma jedną z najlepszych przyswajalności.
Ile frakcji Białkę posiada wasz odzywka ?Jakie frakcje niezdenaturowane czy denaturowane.jakie aminokwasy zostały użyte w jakiej formie, czy aminokwasy endogenne został wyeliminowane w pewnym procencie na koszt egzogennych które SA nam bardziej potrzebne.
Czy w waszej odzywce zastosowano bioperine(poprawie wchłanianie nawet do 1000razy) która ma za zadanie wspomóc wchłanianie przez jelito do krwiobiegu wielu związków.
Jakie inne dodatkowe skł. Zostały dodane do waszego produktu jak np.: L-karnityna, peptydy glutaminowe itd
Z jakiego laboratorium pochodzi każda frakcja i każdy wyżej wymieniony składnik.
Rozpuszczalność i wchłanialnosc
powstają grudki, strasznie się pieni, tak wygląda to w przypadku Ostrowi, firmy z górnej półki używają tutaj enzymów zewnętrznych które ułatwiają rozpuszczalność. Po wypiciu takiej odzywki po 20 minutach nie pamiętam w ogóle ze cokolwiek piłem, w przypadku Ostrowi czyje nabrzmiały żołądek, czuje się ociężały, do tego po jakimś czasie dochodzę gazy(choć to często tez nie umiejętność pica odzywki)ale to głównie robota powietrza nagromadzone go w pianie powstałej przy mieszaniu.
Smak i zapach
Na stole mamy podany pyszny posiłek(czerwone mięso+ kasza gryczana+ warzywa) ładnie przygotowany pięknie pachnie, dobrze przyprawione zaczynam nam cieknąć ślina w nasz organizm przygotowuje się do trawienia tego posiłku po przez wzmożoną prace enzymów(faza głowowa).
W przypadku odzywki też to tak wygląda jeśli ładnie pachnie i smakuje to chęcią taka porcje wypijemy, jeśli jest to Ostrowia to smak chyba nikomu nie odpowiada, smak też nie jest zachęcający do konsumpcji.(gorsze trawienie)
Skład
Czy odżywka Ostrowia jest obudowana w witaminy i minerały które pozwolą wchłonąć i zagospodarować reszta składników odżywczych(np. aminokwasy). Czy ma enzymatykę która ułatwia wchłanianie. Czy producent umie obrobić tak odzywkę aby zawierała tylko potrzebne składniki odżywcze, czy usunięto te zbędne Puryny, aminokwasy prawoskrętne, sole wapnia w za dużej ilości, kazeiny i wiele innych(temu się wolno trawi)..
Jeśli nauczycie się czytać etykiety, to sami zobaczycie ile g.. jest na naszym Polskim rynku, nie pisze tu tylko o Ostrowi czy łowickim a nawet o produktach Polskich firm, osobiście jestem zwolennikiem niemieckiej jakości, tylko nie piszcie ze drogie,, bo żadna firma nie am aminokwasów powstając według technologi japońskich, czy nie wałowanych Creapure
Dystrybutorzy odzywek robiąc największe wały właśnie na aminokwasach, sprzedając nam nic innego jak białko w tabletkach(to samo co masz proszkowane), czyli płacisz za to kilka razy więcej niż byś kupił typowe białko serwatkowe(wszystkie aminokwasy Universala to białko w tabsach).
Jeśli chcecie kupować to aminokwasy w formie hydrolizatów, jest ich kilka na rynku, ale to faktycznie prawdziwe aminokwasy, zauważ ze często ?aminokwasy? zawierają węglowodany, to już daje do myślenia, skąd tam mogą się brać węgle? To akurat zasługa braku umiejętności by odłączyć aminokwasy od cukrów i innych soli mineralnych, kolejna kwestia to że oni nie wykonują pełnej hydrolizy.
Serwatka w procesie oczyszczania z laktozy soli mineralnych, laktoglobulin( silnie alergizująca ), pozostałości kazeiny,puryny oraz aminokwasy prawoskretne, jest podawana
Mikrofiltracji i ultrafiltracji ? proces polegający na wyeliminowaniu wyżej wymienionych składników, przez membrany zgodnie z odwróconą osmozą), w zależności od procesu przetrawiają pewne cenne frakcje.
Teraz trzeba brać pod uwagę jak ten proces został przeprowadzony, jakie zostały użyte zostały filtry przy produkcji oczyszczania, czy może zastosowano odparowanie wody z serwatki i taki produkt podano na półkę sklepową!!!
Czy w produkcie zostały użyte Hydrokoloidy i emulgatory( inulina /djacaguar/ksantyn/guma guar /lecytyna)które maja za zadanie dać nam właściwa rozpuszczenie wodzie czy tez mleku, również enzymy zew, które stosowane są, w niektórych odzywkach z za oceanu.
Substancje słodzące/zapachowe/barwnik ? który nadaje produktowi odpowiednie cechy sensoryczne co zdecydowanie pobudza działanie naszych organów wew. do wydzielania większej ilości enzymów/soków żołądkowych które pozwolą nam lepiej odżywkę? przyswoić i na pewno szybciej dostanie się do krwiobiegu skł. w niej zawarty niż w przypadku, wypicia przez nas odzywki nie smacznej.
Dalej jakie smak? Zastanawialiście się dlaczego mało która firma ma np.; smak Ice Tea?
Ponieważ tu tez jest różnica w cena tego surowca miedzy np.: zwykłą wanilią
Dalej enzymy jakie zostają użyte, te które wspomagają trawienie np.: papaina itd.
Kolejno enzymy mikrobiologiczne które mając zdolności działania na określonym ph, określonej części jelita, następnie wilgotności.
Czy może wasz odzywka jest wzbogacona o MCT? OMEGA 3-6-9 czy też CLA?
Macie w odzywce probiotyki?
Czy wasz produkt jest wzbogacony w witaminy(głównie z gruby B)? minerały(magnez/cynk/wapń)? Dalej jakiej formie macie podane może tlenki może cytrynian, które ma jedną z najlepszych przyswajalności.
Ile frakcji Białkę posiada wasz odzywka ?Jakie frakcje niezdenaturowane czy denaturowane.jakie aminokwasy zostały użyte w jakiej formie, czy aminokwasy endogenne został wyeliminowane w pewnym procencie na koszt egzogennych które SA nam bardziej potrzebne.
Czy w waszej odzywce zastosowano bioperine(poprawie wchłanianie nawet do 1000razy) która ma za zadanie wspomóc wchłanianie przez jelito do krwiobiegu wielu związków.
Jakie inne dodatkowe skł. Zostały dodane do waszego produktu jak np.: L-karnityna, peptydy glutaminowe itd
Z jakiego laboratorium pochodzi każda frakcja i każdy wyżej wymieniony składnik.
Rozpuszczalność i wchłanialnosc
powstają grudki, strasznie się pieni, tak wygląda to w przypadku Ostrowi, firmy z górnej półki używają tutaj enzymów zewnętrznych które ułatwiają rozpuszczalność. Po wypiciu takiej odzywki po 20 minutach nie pamiętam w ogóle ze cokolwiek piłem, w przypadku Ostrowi czyje nabrzmiały żołądek, czuje się ociężały, do tego po jakimś czasie dochodzę gazy(choć to często tez nie umiejętność pica odzywki)ale to głównie robota powietrza nagromadzone go w pianie powstałej przy mieszaniu.
Smak i zapach
Na stole mamy podany pyszny posiłek(czerwone mięso+ kasza gryczana+ warzywa) ładnie przygotowany pięknie pachnie, dobrze przyprawione zaczynam nam cieknąć ślina w nasz organizm przygotowuje się do trawienia tego posiłku po przez wzmożoną prace enzymów(faza głowowa).
W przypadku odzywki też to tak wygląda jeśli ładnie pachnie i smakuje to chęcią taka porcje wypijemy, jeśli jest to Ostrowia to smak chyba nikomu nie odpowiada, smak też nie jest zachęcający do konsumpcji.(gorsze trawienie)
Skład
Czy odżywka Ostrowia jest obudowana w witaminy i minerały które pozwolą wchłonąć i zagospodarować reszta składników odżywczych(np. aminokwasy). Czy ma enzymatykę która ułatwia wchłanianie. Czy producent umie obrobić tak odzywkę aby zawierała tylko potrzebne składniki odżywcze, czy usunięto te zbędne Puryny, aminokwasy prawoskrętne, sole wapnia w za dużej ilości, kazeiny i wiele innych(temu się wolno trawi)..
Jeśli nauczycie się czytać etykiety, to sami zobaczycie ile g.. jest na naszym Polskim rynku, nie pisze tu tylko o Ostrowi czy łowickim a nawet o produktach Polskich firm, osobiście jestem zwolennikiem niemieckiej jakości, tylko nie piszcie ze drogie,, bo żadna firma nie am aminokwasów powstając według technologi japońskich, czy nie wałowanych Creapure