Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne

Pełna wersja: OLIMP Gold Krill
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
OLIMP Gold Krill
[Obrazek: 515.png]
Gold Krill - olej z kryla to prawdziwa innowacja ostatnich lat w obszarze ochrony serca. Liczne badania naukowe potwierdzają, iż wykazuje on silne i wszechstronne działanie wspierające pracę serca i układu krążenia. Bardzo korzystnie wpływa na kształtowanie właściwego poziomu cholesterolu, co z kolei jest istotnym czynnikiem przeciwmiażdżycowym.




Omega-3 w formie połączeń fosfolipidowych
Doskonałe przyswajanie dzięki fosfolipidom
Źródło naturalnej astaksantyny


Olimp Gold Krill to Omega-3 w formie połączeń fosfolipidowych.

Kryl antarktyczny (Euphausia superba), z którego pozyskuje się tę niezwykłą substancję, odławiany jest na specjalnie wyznaczonych najczystszych wodach Antarktyki.

Dla zapewnienia możliwie maksymalnej ochrony układu sercowo-naczyniowego, Gold Krill łączy w sobie aż trzy innowacyjne substancje.
Zdecydowana większość suplementów dostępnych na rynku zawiera kwasy Omega-3 w postaci trójglicerydów lub etyloestrów, pozyskiwane z rybich olei. Gold Krill to zupełnie inna jakość. Kwasy Omega-3 zawarte w oleju z kryla, zawierają kwasy Omega-3 w postaci fosfolipidów. Jaka jest różnica?

Dzięki fosfolipidowemu nośnikowi zdecydowanie wzrasta wchłanialność i wykorzystanie kwasów Omega-3 w organizmie.

Fosfolipidy to niezbędne elementy strukturalne każdej żywej komórki. Wchodzą bowiem w skład błon komórkowych, uczestniczą w transporcie substancji do wnętrza, jak i na zewnątrz komórki. W konsekwencji pełnią niezywkle istotnę rolę w funkcjonowaniu serca, naczyń krwionośnych i układu nerwowego. Ich składniki uczestniczą w kontrolowaniu czynności serca oraz regulacji gospodarki lipidowej.

Olej z kryla jest źródłem astaksantyny - jednego z najsilniejszych znanych antyutleniaczy. Usuwa ona wolne rodniki, które są przyczyną wielu niekorzystnych procesów w organizmie. Wolne rodniki utleniają m.in. zły cholesterol. Taka forma cholesterolu LDL (oxy-LDL) uważana jest za czynnik ryzyka sprzyjający rozwojowi schorzeń układu sercowo-naczyniowego.

Astaksantyna, będąca jednym ze składników oleju z kryla, to niepodważalnie jeden z najsilniejszych znanych obecnie antyutleniaczy. Usuwa ona wolne rodniki, które są przyczyną wielu niekorzystnych procesów w organizmie. Wolne rodniki utleniają m.in. zły cholesterol. Powstaje wówczas tzw. forma oxy-LDL, która związana jest ze zwiększonym ryzykiem rozwoju miażdżycy, czy choroby niedokrwiennej serca.

Skuteczność działania astaksantyny oraz jej przewaga nad innymi antyutleniaczami wynika z faktu, iż wbudowuje się ona w poprzek błony komórkowej chroniąc jej strukturę z obydwu stron. Dzięki swojej unikalnej strukturze, znakomicie chroni fosfolipidy błon komórkowych oraz inne lipidy organizmu przed uszkodzeniami związanymi z utlenianiem.

Poza swoim korzystnym działaniem dla serca i układu krążenia, astaksantyna wykazuje również szereg innych prozdrowotnych właściwości - m.in. wzmacnia ona poziom ochrony oczu, przeciwdziała procesom starzenia się skóry oraz zwiększa ochronę przeciwko promieniowaniu UV.

Badania naukowe wskazują na znaczne obniżenie tzw. złego cholesterolu (LDL) oraz wzrost dobrego cholesterolu (HDL) u osób przyjmujących olej z kryla.

Olej z kryla ma tu znacząco lepsze wyniki niż klasyczne oleje rybie.
Kwasy Omega-3 w połączeniach fosfolipidowych zawarte w oleju z kryla są zdecydowanie lepiej przyswajalne przez organizm niż klasyczne kwasy Omega-3 zawarte w olejach rybich. Większa biodostępność powoduje wyraźne zwiększenie się ich ilości w organizmie.


Kolejną zaletą jest ich rozpuszczalność w wodzie. Dzięki temu są łagodne dla żołądka, łatwe do trawienia, nie pozastawiają nieprzyjemnego posmaku i tzw. "efektu odbijania się".
Technologia Flow Caps to niezwykła innowacja, będąca wynikiem intensywnych prac naukowych nad stworzeniem nowoczesnej kapsułki, łączącej maksymalną ochronę substancji aktywnej z jej niezwykle szybkim działaniem w organizmie.

Twarda otoczka z opatentowanym systemem zamknięcia zapobiega utlenianiu się substancji aktywnych i zapewnia zwiększoną bio-przyswajalność. Tego typu rozwiązanie to znaczący przełom w technologii ochrony substancji aktywnych zawartych w kapsułkach.

W tradycyjnych kapsułkach miękkich, stosowanych obecnie na rynku, formują się kanały dyfuzyjne, przez które składniki mogą dyfundować na powierzchnię, gdzie są utleniane, generując charakterystyczny, nieprzyjemny zapach. Technologia Flow Caps niemal w 100% likwiduje to niekorzystne zjawisko.

Olej z kryla, zawarty w preparacie Gold Krill, odznaczony został prestiżowym znakiem MSC - Rady Zarządzania Zasobami Morskimi. Znak ten jest dowodem pochodzenia z połowów prowadzonych metodami przyjaznymi morskiemu środowisku naturalnemu.
Zachęcam do szczególnego przyglądnięcia się temu suplementowi. Nowy, jedyny w swoim rodzaju, baaardzo skuteczny.
Przekierowanie