Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne

Pełna wersja: Filet z kurczaka w cieście francuskim
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Filet z kurczaka w cieście francuskim
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka
- 1 ciasto francuskie
- 1/4kg pieczarek
- 1/4kg sera pleśniowego(może też być mozarella)
- 1/2 łyżeczki soli
- pieprz
- świeża bazylia
- świeże oregano

Przygotowanie:

Luzujemy fileta z kurczaka i kroimy w drobna kostkę, pieczarki kroimy i podsmażamy na patelni z masłem, Wszystko układamy na cieście francuskim, wcześniej przekrojonym na dwie części , po czym przyprawiamy i dodajemy sera na wierzch, całość przykrywamy drugą częścią i zlepiamy(powstaje duży pieróg). Całość umieszczamy w rozgrzanym piekarniku, na papierze do pieczenia doglądając aby ciasto zbytnio się nie przypaliło, pod koniec obróbki termicznej możemy obrócić ciasto na drugą stronę.

Smacznego

Składnikami można manipulować dodając np.; szpinak
Może być dobre, wręcz na pewno, ale czekamy na zdjęcia Uśmiech
Floyd -dzisiaj jadłem, zobaczcie jak to wygląda na internecie jest sporo zdjęć, albo na pewno lepiej samu zrobić.
I jak smakowało ? Uśmiech Do czego możesz ową potrawę porównać ?
Jasne że smakowało.
yyy ciasto francuskie jadłeś już pewnie kiedyś w piekarnik gdzie dają tam dżem lub czekoladę.
A potrawę ciężko do czegokolwiek porównać, z racjo oryginalnej postaci ciasta, lekko chrupkie i sypkie, nieco suche Uśmiech
Przekierowanie