Do bicepsik.pl i Michal K. jezeli chodzi o mąke to spokojnie moze byc typ 500 (zawsze na takiej pieke), jezeli chodzi o żółtka no to sorry ale w kazdym wypieku jest albo jajko albo żółtko wiec tego nie ominiecie, jesli chodzi o masło to juz tak nie przesadzajcie ze nie jest dla pakera bo nikt ni usiadzie i nie zje wszystkich ciasteczek a troche ich napewno wychodzi..... Tak wiec wierzcie nic sie rzadnemu "pakerowi" nie stanie jak zje np na podwieczorek jedno albo nawet dwa takie ciasteczka. Chociaz oczywiscie wszystko wedlog uznania. Pozdrawiam.
patipp to chodzi o zawartosc związków mineralnych i witamin. Typ 500 ma ich mniej czyli tzw puste Kcal
Wiem, to maka tzw razowa, ale jezeli nie ma sie pod reka to moze byc i typ 500, nieprawdaz?
zreszta tak jak pisalam na jedno ciasteczko naprawde niewiele tego wszystkego przypada
Pewnie ze można tylko chodzi o to żeby przepisy były kulturystyczne.
(11-02-2012 22:20)michał.k napisał(a): [ -> ]Pewnie ze można tylko chodzi o to żeby przepisy były kulturystyczne.
nie no taka tematyka forum
ale nie dajmy się zwariować kilka gram to nikogo nie wzmocni
Ciasteczka dobra rzecz - zeby spamu nie bylo - polecam
Oj Michal Michal, wiadomo, ze chodzi o to zeby przepis byl kulturystyczny, ale trzeba tez umiec zrównoważyc pewne rzeczy. Twoim zdaniem maka nie moze byc inna niz 2000 ale w omlecie to juz moga byc 4 jaja na raz do zjedzenia i to jest bardziej kulturystyczny przepis??? No wiesz nie wydaje mi sie ale wszystko kwestia interpretacji.......
chłopaki liczą każdy miligram
prawie jak kobitki na diecie, a może jeszcze dokładniej
Michał maka typ 500 nadaje się do ciast drożdżowych,franacuskich a talze do ciast pizzy,klusek czy nalesników itp.
Idź do cukierni i poproś o ciastko z mąki razowej to Cie wyśmieją.Oczywiście są firmy co specjalnie zrobia dla Ciebie ale zapłacisz za to sporo.Pokaż mi takiego kulturyste który robi masę i od czasu do czasu sobie nie zje sernika czy innego wypieku z mąk poniżej typu 1100.Co innego jak któryś się przygotowuje do startów-to także nie zje nic co jest słodkie(chodzi mi o ciastka,naleśniki a nawet owoców).
Nieraz poprostu przesadzasz.
robo815 - my piszemy o robieniu przepisów domowych, wiec wybór maki należy do osoby która robi wypiek, ja nie muszę płacić żadnemu producentowi.
A co mnie interesują kulturyści? Co to ma piernik do wiatraka
Większość pisze o mące typ500 a ty o razowej -co ma piernik do wiatraka???
Na jakim forum jesteśmy?Szachistów?
W Twoim domu rodzinnym tez pieką ciasta lub inne smakołyki wyłącznie z mąki razowej?