09-02-2012, 20:37
Masło orzechowe.
Składniki:
50g pestek dyni
50g orzechów włoskich
50g orzechów brazylijskich
50g migdały
50g orzechy laskowe
40g miodu
40g oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Mielimy orzechy oraz pestki w młynku do kawy na drobny pył, całość mieszamy z oliwa z oliwek ora miodem. Gotowe
Możecie zmieniać rodzaje orzechów, jednak należy się wystrzegać orzeszków ziemnych i słonecznika.
Jest to super zamiennik dla nie zawsze zdrowych, gotowych masełek orzechowych
Składniki:
50g pestek dyni
50g orzechów włoskich
50g orzechów brazylijskich
50g migdały
50g orzechy laskowe
40g miodu
40g oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Mielimy orzechy oraz pestki w młynku do kawy na drobny pył, całość mieszamy z oliwa z oliwek ora miodem. Gotowe
Możecie zmieniać rodzaje orzechów, jednak należy się wystrzegać orzeszków ziemnych i słonecznika.
Jest to super zamiennik dla nie zawsze zdrowych, gotowych masełek orzechowych