Zanim zauważyłem pytanie sam sobie odpowiedziałeś - nieźle:-D Wybaczcie poślizg, o wszystkich nowościach informował będę na bieżąco:-)
Klient jest wyznacznikiem, ale nie ten który ma blade pojecie i naczytal sie w kolorowej gazetce.
Problem przy glutamine jest z racji ze duze ilosci sa wykorzystywna w wbudowe w taknki jelita, wiec mało efektywnei wychodzi. Jesli juz stosowac to duże dawki. Tylko dobrej glutaminy syntezowanej mikrobilogicznie- najlepszej szukajcie w laboratotriach Japońskich.
owszem, duża ilość glutaminy wykorzystywana jest m.in. przez florę bakteryjną jelit.
Stąd moje powyższe zdanie, iż moim zdaniem idealnie sprawdza się jako wzmacniacz i wspomagacz układów trawiennego i immunologicznego, w 2 kolejności jako anabolik i antykatabolik, gdyż tych właściwości również nie można jej odmówić, choć w nieco mniejszym stopniu:-)
To czyni suplement mało ekonomiczny, a to dla wiekszości piorytet.
Wiec nie opłaca im się kupować glutaminy, wolą zainwestować w BCAA które jest duzo bardziej opłacalne.
Układ immunologicznego? Dajcie spokój pzreciez nie jestesmy chorowitkami, po naswietlaniach i z śpikiem w nosie
KONKURS do wygrania dwa REP
Z czego są robione peptydy glutaminy i dlaczego sątak ciezko rozpuszczalne?
Wygooglałem, że peptydy robione są z nasion zbóż.
(15-02-2012 13:56)404c8 napisał(a): [ -> ]Wygooglałem, że peptydy robione są z nasion zbóż.
Chodzi o konkretną odpoiwedz
Weź zainwestuj w TST
(15-02-2012 13:41)michał.k napisał(a): [ -> ]KONKURS do wygrania dwa REP
Z czego są robione peptydy glutaminy i dlaczego sątak ciezko rozpuszczalne?
Z pszenicy, a temu jest slabo przyswajalny bo jest to nieoczyszczona glutamina.
Równiez wydaje mi się że z pszenicy - co do rozpuszczalności niestety technologicznie na tyle obeznany nie jestem.
No dobra z pszenciy, ale dokladnie z jakiego bialka