RZEŹBA - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Kulturystyka i Fitness (/dzial-kulturystyka-i-fitness) +--- Dział: Trening dla średniozaawansowanych i zaawansowanych (/dzial-trening-dla-%C5%9Bredniozaawansowanych-i-zaawansowanych) +--- Wątek: RZEŹBA (/watek-rze%C5%BAba) |
RE: RZEŹBA - robo815 - 02-04-2012 17:57 Jeżeli nie masz wspomagacza to wogóle nie interesuj sie tym programem.Zrobisz na nim redukcję -mięśni RE: RZEŹBA - goino - 02-04-2012 22:58 Kurde , to nie wiem jaki plan mam zrobić , tutaj na forum nie widziałem żadnego , na internecie też nie ma jakiś takich. Może ty mi Robo pomożesz ułożyć jakiś , to mój 1 plan na rzeźbę . Jak byś mógł mi powiedzieć najpierw jak najlepiej połączyć mięśnie , no i wtedy ja napiszę jakieś przykładowe ćwiczenia , później się pomyśli o jakiś seriach łączonych itd. RE: RZEŹBA - goino - 03-04-2012 20:47 Dobra to od nowa , może być takie połączenie? pon - klata , triceps wtorek - nogi , przedramie sroda - wolne czwartek - barki , kaptury piatek - wolne sobota - plecy - biceps niedziela - wolne Będę biegał po 30 min o godzinie 6:20-30. Po treningu siłowym będę robił ABS II. RE: RZEŹBA - Epsio - 03-04-2012 20:56 (03-04-2012 20:47)goino napisał(a): wtorek - nogi , przedramie dasz rade 1 dnia robić około 7 ćwiczeń ? RE: RZEŹBA - robo815 - 03-04-2012 21:28 Zamiast przedramion daj łydki RE: RZEŹBA - goino - 04-04-2012 10:18 Epsio - jasne Robo - ja łydki od razu wliczam do nóg Poniedziałek : Klata : -wyciskanie sztangi na ławce płaskiej -wyciskanie hantli na ławce skośniej -wyciskanie hantli na ławce skośnej -rozpiętki na ławce płaskiej lub skośnej / brama Nie mam poręczy , ale mam maszynę która działa prawie jak poręczę dodać tutaj gdzieś czy może dodać zwykłe pompki na ziemi? Triceps : -ściąganie linki wyciągu jednorącz -wyciskanie sztangi z czoła -wyprosty hantlem / wyciskanie hantli zza głowy Co myślicie o ćwiczeniu które się nazwa ''byki''? Wiecie dajecie ręce tyłem na ławkę i robicie pompki. Wtorek : Nogi : -przysiady ze sztangą -martwy ciąg o prostych nogach / wyprosty? -wyprosty nóg na maszynie -łydki Przedramiona : różne ćwiczenia do bólu Czwartek Barki : -wyciskanie hantli/sztangi siedząc od klatki w górę -hantle boki barku -gryf/hantle do brody -teraz nie wiem jak to ćwiczenie nazwać , daję się tak hantle do tyłu , jak by się robiło plecy , ale to ma być na barki tył Kaptury : -spięcia kapturów hantle/gryf Sobota : Plecy : -co trening zmiana raz wąski chwyt raz szeroki -ściąganie linek wyciągu górnego (spięcia pleców) -wiosłowanie nachwytem/podchwytem -martwy ciąg? Biceps : -uginanie ramion gryfem prostym -uginanie ramion hantlami chwytem młotkowym -modlitewnik gryf/hantle -uginanie bicepsu hantlem w powietrzu (hardkorowy koksu robi zawsze to ćwiczenie na koniec , wygląda to jak by się robiło biceps o kolano, ale to nie jest o kolano tylko w powietrzu) Jeśli pisze coś takiego ''/'' to znaczy , ze co trening były by zmieniane z gryfów na hantle lub zmieniane ćwiczenia (np raz rozpiętki , raz brama) Będę początkującym w robieniu ABS II i myślę , żeby go robić w poniedziałek , czwartek i w sobotę po treningu siłowym. Nie wiem jak z powtórzeniami , na razie pomóżcie mi ułożyć jakoś plan i później ja napiszę przykładową ilość serii oraz powtórzeń. RE: RZEŹBA - Lax - 04-04-2012 10:25 Nie mam teraz chwili całości analizować , ale tak : Po co Ci 2 razy hantle na skosie ? , wywal jedne daj przenoszenie hantla Wyprosty z hantlem zmień na wyciskanie wąsko i jeśli miałeś na myśli francuskie to lepiej robić za głowę niż tylko do czoła. RE: RZEŹBA - goino - 05-04-2012 00:58 No to francuskie mam do czoła , a zamiennikiem będzie hantel za głowę czy lepiej gryfem? A z tym wyciskaniem hantli na skosie to miało być wyciskanie hantli i wyciskanie gryfem. Przenoszenie hantla to chyba wykonywać na samym końcu , tak? A tak to wszystko ok? RE: RZEŹBA - Lax - 05-04-2012 10:46 Nie ma sensu robić wyciskania hantlami i gryfem na skosie. Wystarczy samymi hantlami , więc zmień gryfem na przenoszenie. Może być na końcu. A no i dodaj dipsy. Po prostu rób farncuskie w leżeniu i uginaj za głowę. Ćwiczenie "Byki ?" To są zwykłe pompki odwrotne. Wykroki do nóg i może zamiast MC to uginanie nóg na maszynie. Na tyły barków to unoszenie w opadzie tułowia. Co trening zmiana to chodziło Ci o podciąganie ? Ja oprócz martwego dodał bym rzymską na prostowniki , u mnie to się sprawdza. To ostatnie na biceps nie potrzebne. RE: RZEŹBA - goino - 05-04-2012 11:32 Poniedziałek : Klata : -wyciskanie sztangi na ławce płaskiej -wyciskanie hantli na ławce skośniej --rozpiętki na ławce płaskiej lub skośnej / brama -przenosy Triceps : -ściąganie linki wyciągu jednorącz -wyciskanie sztangi wąskim chwytem -wyciskanie francuskie w leżeniu zza głowę/wyciskanie hantla zza głowy Wtorek : Nogi : -przysiady ze sztangą -martwy ciąg o prostych nogach / wyprosty -wyprosty nóg na maszynie -łydki Przedramiona : różne ćwiczenia do bólu Czwartek Barki : -wyciskanie hantli/sztangi siedząc od klatki w górę -hantle boki barku -gryf/hantle do brody -teraz nie wiem jak to ćwiczenie nazwać , daję się tak hantle do tyłu , jak by się robiło plecy , ale to ma być na barki tył Kaptury : -spięcia kapturów hantle/gryf Sobota : Plecy : -co trening zmiana raz wąski chwyt raz szeroki -ściąganie linek wyciągu górnego (spięcia pleców) -wiosłowanie nachwytem/podchwytem -martwy ciąg? Biceps : -uginanie ramion gryfem prostym -uginanie ramion hantlami chwytem młotkowym -modlitewnik gryf/hantle Te niektóre rzeczy co ty napisałeś np : Wykroki do nóg i może zamiast MC to uginanie nóg na maszynie. Nie mam maszyny do uginania nóg Aaa co to są dipsy ? |