Gainer domowej roboty - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Suplementacja (/dzial-suplementacja) +--- Dział: Suplementy i odżywki (/dzial-suplementy-i-od%C5%BCywki) +--- Wątek: Gainer domowej roboty (/watek-gainer-domowej-roboty) |
RE: Gainer domowej roboty - Lax - 08-02-2012 18:57 Ja bym brał Multiple Jestem z nich super zadowolony. RE: Gainer domowej roboty - maliniak - 08-02-2012 22:02 jak dla mnie to super opcja, raz ze wiesz co lykasz a dwa ze wiadomo ze nie zastepujesz tym posilkow, tyle ze w ekstremalnych sytuacjach trzeba sie ratowac, a na sobie nie warto oszczedzac RE: Gainer domowej roboty - michał.k - 08-02-2012 23:13 Ja wam podałem opcja odzywki ktora macie mozliwosc spożyć po za domem. w domu mozna sie bawić w pąłtki owiane itd. choć uważam że taka opcja wychodzi za bardzo "mulasta". Jeszcz jedno: Gainera pijemy powili mieszjać go w ustach, a nie wypijamy szybkimi łykami. Pamiętajcie o enzymach które wydzielają się z ślinianek w jamie ustnej. RE: Gainer domowej roboty - Litwin81 - 09-02-2012 00:40 (08-02-2012 18:51)patipp napisał(a):(08-02-2012 18:31)Litwin81 napisał(a): Zdecydowanie bardziej wolałbym płatki owsiane zmielić z rodzynkami(szybkie i wolne węgle)dodać białka,multiple i probiotyki sanprobi ibs.Koszta o wiele mniejsze. Niby są dodatki dla kobiet,ale jak ćwiczysz to możesz mieć braki,bo tam stężenia wg. norm dla osób nie ćwiczących.Do tego te płatki można pomielić na zapas i wrzucić do jakiegoś starego opakowania po odzywce,a dzięki temu robi się mobilna,na trasę. RE: Gainer domowej roboty - GoSSbum - 09-02-2012 16:39 a ja mam pytanie ile porcji z takiego polaczenia skladnikow w gainer domowej roboty wyjdzie? RE: Gainer domowej roboty - michał.k - 09-02-2012 17:27 To zależy, gainer to uzupełnieni diety, wiec jeśli odpadł Ci posiłek to starasz się dopasować ilsociowo skałdniki pod ten posiłek.Rozumiesz? Zakładając że chcesz gainera: 90g ww i 50g białka(taka ilość nie pójdzie w mocznik bo macie dodatki enzymów i innych składników które zwiększają możliwość przyswojenia odzywki, czego nie spodziewajcie eis po tanich produktach). To Vitargo starcza Ci na 20 porcji a na 10 białko, ale w zależności możesz modyfikować ilości składników np; obniży białko o połowę i wtedy starcza Ci już na 20 razy a nie na 10. RE: Gainer domowej roboty - GoSSbum - 09-02-2012 17:31 aha, dzieki za wyjasninie, ja tego gainera chcialbym raczej uzyc nie w zamian posilku a jako wspomagacza w tym by przytyc, tak ktos poradzil ze dobrze dodac gainera do dobrego posilku i ze 2-3 porcje dziennie to byloby optymalnie RE: Gainer domowej roboty - michał.k - 09-02-2012 17:45 GoSSbum- ten gainer do takie uzupełniania diety się nie nadaje. 2-3 razy dziennie? Po co? gainer to "puste kalorie" w99% nie masz tam obudowanych składników. Zobacz sobie posiłek. Jajko+Karkówka(mielony)+Kasza gryczana+ Mix warzyw a odzywka. Ile frakcji białek ma twój posiłek? Ile rodzajów węglowodanów i błonnika masz? Ile witamin i minerałów oraz formy podania, Ile składników bioaktywnych? Zobacz sobie jajko-żywa komórka, mięso żywa tkanka tam dochodziło do wzrostu, podziału komórek itd. Masz tam dwa ważne enzymy odpowiedzialne a wzrost komórek oraz wiele składników które uczestniczyły przy tym(mięso wieprzowe pod względem profilu aminokwasowego jest bardzo podobne do naszego ludzkiego). rozumiesz? Nie liczy się tylko białko węglowodany i tłuszcze, ważną role spełniają tez witaminy i minerały woda i wiele innych związków aktywnych... Dobry gainer do UZUPEŁNIENIE BRAKÓW W DIECIE to Ultralife - Lean Gain w połączeniu z witaminami i minerałami RE: Gainer domowej roboty - Litwin81 - 09-02-2012 17:56 (09-02-2012 17:45)michał.k napisał(a): Lean Gain w połączeniu z witaminami i minerałami No tak,te substancje są najważniejsze w tym produkcie,z tego wynika że braki witamin i minerałów najlepiej uzupełniać gainerem,bo wcinanie multi i tańszych gainerów mija się z celem-lol Mimo iż do gainerów zapewne sypią najsłabiej przyswajalne formy witamin i minerałów,a w multi mamy chalaty i buforowane witaminy. RE: Gainer domowej roboty - pietja - 09-02-2012 18:52 ciekawe polaczenie, cenowo juz nie tak fajnie no ale co dobre musi kosztowac, przy pierwszej okazji wyprobuje takiej mieszanki |