![]() |
Gucix96 - DT w drodze po mase! - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Muscle-Centre for You (/dzial-muscle-centre-for-you) +--- Dział: Dzienniki Treningowe (/dzial-dzienniki-treningowe) +--- Wątek: Gucix96 - DT w drodze po mase! (/watek-gucix96-dt-w-drodze-po-mase) |
RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - BrotheR - 03-03-2012 09:55 gucio ale tu się więcej nie da powiedzieć, po prostu musisz masować ![]() bo na tym etapie nawet dysproporcji nie widać do łatania, ogólną masę musisz robić ![]() masz potencjał w łydkach szanuj je ![]() ![]() zamiast brzuszków lepiej byś zrobił inne ćwiczenie na brzuch, brzuszki nie są tak owocodajne ![]() ilość serii raczej 3-4, ale powtórzenia musisz sobie sam dobrać pod siebie jeżeli chodzi o brzuch ![]() RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Gucix96 - 03-03-2012 12:37 Dzięki za wypowiedz ![]() Dajmy tak Brzuch 3 serie na każde ćwiczenie, 3 ćwiczenia po 30 powtórzeń . Dobrze odczuwam mieńsień, przy wspinaniu brzucha na macie z taką maszyna znaczy poręczą, z uniesionymi nogami. Co myślisz o Tym ćwiczeniu? Jakie jeszcze do tego dodać dwa? Kolejna sprawa to taki trening brzucha, robić 3 razy w tygodniu, jak mam tylko treningi? Po treningu? push-pull-nogi push: -Military press (wyciskanie na barki ) 3s -Przysiady 3s -wyciskanie sztangi 3s -pompki na poręczach 3s -wspięcia na palce 3s Pull -Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia do klatki 3s -martwy ciąg 4s -wiosłowanie 3s -uginanie z sztangą 3s -Brzuszki 3s Nogi+łydki+brzuch przysiad ze sztangą 3s wyciskanie na suwnicy 2s mc na prostych nogach 2s wspięcia stojąc 3s wypychanie suwnicy palcami nóg 3s skłony tułowia z linką wyciągu klęcząc 3s spięcia 3s Sam podzieliłem, może tak być? I - 12 powt. - 2 tygodnie II - 10 powt. - 4 tygodnie III - 8 powt. - 4 tygodnie Czyli w Push pull robie 2 razy brzuch w tygodniu? RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - BrotheR - 03-03-2012 13:22 nie ma sensu, zresztą sprostuje, okres "rzeźby" jest to okres po redukcji, na którym stawiamy nacisk na łatanie dysproporcji i nadajemy pewnych kształtów mięśniom, jest to taka minimasa, na której możemy dokładnie obserwować gdzie czego nam brakuje i kładziemy na to nacisk, potem zaczynamy okres porządnej masówki lub wycinki w zależności od celu ![]() a wracając, w Twoim przypadku nie ma sensu rzeźbić ani redukować bo prawdę mówiąc jeszcze za wcześnie na takie zabiegi ![]() ![]() jeżeli taki system na brzuch Ci odpowiada to nie mam nic przeciwko ![]() ja więcej niż 2x w tyg brzucha bym siłowo nie robił, zbyt duże zmęczenie i bardzo uciążliwe są DOMSy gdy mam robić np. przysiady a tutaj brzuch jest stabilizatorem, szybko się przez to męczę ![]() nie wiem skąd wytrzasnąłeś ten plan, broń Boże nie rób małych partii pomocniczych przed dużymi... np. barki przed klatką czy grzbiet przed nogami, to tak na przyszłość ![]() trochę nie rozumiem tego Twojego push/pull/nogi, jak Ty to masz rozłożone? bo nie umiem tego poskładać schodzenie poniżej 10 powtórzeń w Twoim przypadku nie ma sensu, temat był już przerabiany wielokrotnie na forum ![]() RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Gucix96 - 03-03-2012 13:31 No tak, co jest W P & P znow nie tak ? ;D (Dostałem je na tym forum ; ) Na wakacjie bym chciał zrobić ładnie brzuch, reszty nie chce rzeźbić, lecz brzuszek by się przydał, 2 miesiace przed wakacjami zamierzam A6W, co o tym sądzisz? Mogł byś mi dobrze poukładać tego PUSH PULLA? RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - BrotheR - 03-03-2012 13:39 nie rozumiem co oznacza podział "push/pull/nogi" ? ![]() ![]() to jest w końcu AB czy ABC ? ![]() ![]() np. nogi atakuj pełnymi przysiadami + wykroki, w Pull możesz nogi np. atakować poprzez MC sumo + pull though, przede wszystkim trzeba zmienić podejście, że Pull nie oznacza tego, że nóg nie można zrobić, bo można ![]() ja niestety nigdy nie byłem za "podstawowymi" rozwiązaniami typu gotowce z internetu ![]() uważam, że do tego planu co podałeś szybko organizm się przyzwyczai i postępy będą zwalniać lub zanikną, bo jest on prawdę mówiąc mało wymagający ![]() RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Gucix96 - 03-03-2012 14:06 Mogł byś mi rozpisać? Bo ja troszkę się w tym gubie, ciężko mi popamietac wszystkie zasady RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - BrotheR - 03-03-2012 14:20 miałem zrobić artykuł o układaniu planów ale jakoś nie mam weny... napiszę Ci proste zasady tutaj i wg nich ułóż push/pull -2 ćwiczenia na duże partie, 1 na małe -push ćwiczenia pchające, pull ćwiczenia ciągnące -partie od największych do najmniejszych -duże partie 10-12 powtórzeń, małe partie 12-15 powtórzeń, indywidualne dobranie powtórzeń jeżeli masz wyczute w dany sposób mięśnie i wiesz co jak działa, po 3-4 serie -plan jest przeplatany czyli 1tydz. ABA, 2 tydzień BAB, 3x w tyg trening -każdą partię zaczynasz od cięższego dla Ciebie ćwiczenia, np. MC sumo przed pull though, powodem jest unikanie kontuzji na tym etapie, osłabione mięśnie w cięższych ćwiczeniach mogą do tego doprowadzić -na każdą z dużych partii musi przypadać przynajmniej jeden wielostaw to jest powtórzenie tego co napisałem wyżej, masz przejrzyście, wystarczy teraz, że bd znał ćwiczenia i plan jest banalny do ułożenia ![]() powinno wyjść do 10ćwiczeń mniej więcej na jeden trening ![]() RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Purina - 05-03-2012 16:36 JA bym dała w 3 seriach każdego ćwiczenia po 15-20 powtórzeń (mówię o brzuchu) ![]() RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Gunz - 06-03-2012 13:04 gucio ty ważysz 60 kg ? ja ważę nie wiele więcej , a w łapie mam więcej 36-37 centów RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Mr. Body - 06-03-2012 14:29 gunz rządzisz ![]() |