Gucix96 - DT w drodze po mase! - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Muscle-Centre for You (/dzial-muscle-centre-for-you) +--- Dział: Dzienniki Treningowe (/dzial-dzienniki-treningowe) +--- Wątek: Gucix96 - DT w drodze po mase! (/watek-gucix96-dt-w-drodze-po-mase) |
RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - BrotheR - 03-03-2012 09:55 gucio ale tu się więcej nie da powiedzieć, po prostu musisz masować bo na tym etapie nawet dysproporcji nie widać do łatania, ogólną masę musisz robić masz potencjał w łydkach szanuj je masz nisko osadzoną klatę, też może być fajna zamiast brzuszków lepiej byś zrobił inne ćwiczenie na brzuch, brzuszki nie są tak owocodajne ilość serii raczej 3-4, ale powtórzenia musisz sobie sam dobrać pod siebie jeżeli chodzi o brzuch RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Gucix96 - 03-03-2012 12:37 Dzięki za wypowiedz . Teraz mam pytanie, bo wiadome wakacje wakacjami, i chce wyrzeźbić troszkę brzuszek, jest sens 2miesiące przed wakacjami się troszkę pod rzeźbić? Dajmy tak Brzuch 3 serie na każde ćwiczenie, 3 ćwiczenia po 30 powtórzeń . Dobrze odczuwam mieńsień, przy wspinaniu brzucha na macie z taką maszyna znaczy poręczą, z uniesionymi nogami. Co myślisz o Tym ćwiczeniu? Jakie jeszcze do tego dodać dwa? Kolejna sprawa to taki trening brzucha, robić 3 razy w tygodniu, jak mam tylko treningi? Po treningu? push-pull-nogi push: -Military press (wyciskanie na barki ) 3s -Przysiady 3s -wyciskanie sztangi 3s -pompki na poręczach 3s -wspięcia na palce 3s Pull -Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia do klatki 3s -martwy ciąg 4s -wiosłowanie 3s -uginanie z sztangą 3s -Brzuszki 3s Nogi+łydki+brzuch przysiad ze sztangą 3s wyciskanie na suwnicy 2s mc na prostych nogach 2s wspięcia stojąc 3s wypychanie suwnicy palcami nóg 3s skłony tułowia z linką wyciągu klęcząc 3s spięcia 3s Sam podzieliłem, może tak być? I - 12 powt. - 2 tygodnie II - 10 powt. - 4 tygodnie III - 8 powt. - 4 tygodnie Czyli w Push pull robie 2 razy brzuch w tygodniu? RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - BrotheR - 03-03-2012 13:22 nie ma sensu, zresztą sprostuje, okres "rzeźby" jest to okres po redukcji, na którym stawiamy nacisk na łatanie dysproporcji i nadajemy pewnych kształtów mięśniom, jest to taka minimasa, na której możemy dokładnie obserwować gdzie czego nam brakuje i kładziemy na to nacisk, potem zaczynamy okres porządnej masówki lub wycinki w zależności od celu a wracając, w Twoim przypadku nie ma sensu rzeźbić ani redukować bo prawdę mówiąc jeszcze za wcześnie na takie zabiegi potrzebujesz na razie zrobić sporo wagi jeżeli taki system na brzuch Ci odpowiada to nie mam nic przeciwko ja więcej niż 2x w tyg brzucha bym siłowo nie robił, zbyt duże zmęczenie i bardzo uciążliwe są DOMSy gdy mam robić np. przysiady a tutaj brzuch jest stabilizatorem, szybko się przez to męczę nie wiem skąd wytrzasnąłeś ten plan, broń Boże nie rób małych partii pomocniczych przed dużymi... np. barki przed klatką czy grzbiet przed nogami, to tak na przyszłość trochę nie rozumiem tego Twojego push/pull/nogi, jak Ty to masz rozłożone? bo nie umiem tego poskładać schodzenie poniżej 10 powtórzeń w Twoim przypadku nie ma sensu, temat był już przerabiany wielokrotnie na forum RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Gucix96 - 03-03-2012 13:31 No tak, co jest W P & P znow nie tak ? ;D (Dostałem je na tym forum ; ) Na wakacjie bym chciał zrobić ładnie brzuch, reszty nie chce rzeźbić, lecz brzuszek by się przydał, 2 miesiace przed wakacjami zamierzam A6W, co o tym sądzisz? Mogł byś mi dobrze poukładać tego PUSH PULLA? RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - BrotheR - 03-03-2012 13:39 nie rozumiem co oznacza podział "push/pull/nogi" ? o to mi chodzi to jest w końcu AB czy ABC ? w push/pull rób po 2 ćwiczenia na duże partie, po 1 na małe np. nogi atakuj pełnymi przysiadami + wykroki, w Pull możesz nogi np. atakować poprzez MC sumo + pull though, przede wszystkim trzeba zmienić podejście, że Pull nie oznacza tego, że nóg nie można zrobić, bo można tylko nikt nie mówi, że to będzie łatwy plan, ja niestety nigdy nie byłem za "podstawowymi" rozwiązaniami typu gotowce z internetu uważam, że do tego planu co podałeś szybko organizm się przyzwyczai i postępy będą zwalniać lub zanikną, bo jest on prawdę mówiąc mało wymagający RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Gucix96 - 03-03-2012 14:06 Mogł byś mi rozpisać? Bo ja troszkę się w tym gubie, ciężko mi popamietac wszystkie zasady RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - BrotheR - 03-03-2012 14:20 miałem zrobić artykuł o układaniu planów ale jakoś nie mam weny... napiszę Ci proste zasady tutaj i wg nich ułóż push/pull -2 ćwiczenia na duże partie, 1 na małe -push ćwiczenia pchające, pull ćwiczenia ciągnące -partie od największych do najmniejszych -duże partie 10-12 powtórzeń, małe partie 12-15 powtórzeń, indywidualne dobranie powtórzeń jeżeli masz wyczute w dany sposób mięśnie i wiesz co jak działa, po 3-4 serie -plan jest przeplatany czyli 1tydz. ABA, 2 tydzień BAB, 3x w tyg trening -każdą partię zaczynasz od cięższego dla Ciebie ćwiczenia, np. MC sumo przed pull though, powodem jest unikanie kontuzji na tym etapie, osłabione mięśnie w cięższych ćwiczeniach mogą do tego doprowadzić -na każdą z dużych partii musi przypadać przynajmniej jeden wielostaw to jest powtórzenie tego co napisałem wyżej, masz przejrzyście, wystarczy teraz, że bd znał ćwiczenia i plan jest banalny do ułożenia proponuję korzystać z YT jeżeli nie znasz dużo ćwiczeń powinno wyjść do 10ćwiczeń mniej więcej na jeden trening RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Purina - 05-03-2012 16:36 JA bym dała w 3 seriach każdego ćwiczenia po 15-20 powtórzeń (mówię o brzuchu) RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Gunz - 06-03-2012 13:04 gucio ty ważysz 60 kg ? ja ważę nie wiele więcej , a w łapie mam więcej 36-37 centów RE: Gucix96 - DT w drodze po mase! - Mr. Body - 06-03-2012 14:29 gunz rządzisz jak to możliwe że masz więcej w łapie oO ? |