Ćwiczenia poprawiające wyskok - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Kulturystyka i Fitness (/dzial-kulturystyka-i-fitness) +--- Dział: Trening dla Początkujących (/dzial-trening-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych) +--- Wątek: Ćwiczenia poprawiające wyskok (/watek-%C4%87wiczenia-poprawiaj%C4%85ce-wyskok) |
Ćwiczenia poprawiające wyskok - DajaN - 26-02-2012 15:36 Trening wykonujemy do 3 razy na tydzień: 1.Rozgrzewka (ciągły bieg od 3 do 5 min) 2.Rozciąganie (rozciągamy łydki,udka,dolną część pleców) 3.Ćwiczenia: -ćwierć skok (czyli skoki 25-30 cm) -wznosy łydek (pod piętą stopień o grubości 5-10 cm,wznosimy tylko siłą łydek -wstępowanie(wstępowanie na stopień raz lewą, raz prawą nogą -skoki na łydkach (skaczemy możliwie najszybciej jak się da, przy pomocy tylko łydek -podskoki (ze skakanką lub bez -są to bardzo szynkie skoki na wysokości 2 cm przy prostych nogach. 4.Rozciąganie ( rozciągamy łydki,uda,masujemy przód i boki kolan) myślę że się komuś przyda kto chce poprawić wysok RE: Ćwiczenia poprawiające wyskok - Zielsko - 26-02-2012 15:46 Kiedyś stosowałem coś podobnego jak ćwiczyłem Leparkour Ale potem policja mi wjechała na chatę że skaczę w miejscach publicznych i koniec mojej przygody(wtedy zająłem się siłownią ) Tak wgl to ja nie wiem komu to przeszkadza jak ja sobie skacze po barierkach od wjazdu dla niepełnosprawnych...jak w ciągu dnia to nie wiem czy jedna osoba średnio po nich przejedzie... -.- Ale to tak na marginesie |