Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne
Dieta na masę do oceny - Wersja do druku

+- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl)
+-- Dział: Odżywianie (/dzial-od%C5%BCywianie)
+--- Dział: Dieta (/dzial-dieta)
+--- Wątek: Dieta na masę do oceny (/watek-dieta-na-mas%C4%99-do-oceny)



Dieta na masę do oceny - metod - 06-10-2011 15:51

Witam

Proszę o ocenę diety moja waga to 62 kg, wzrost 170 cm wiek 17 lat

Dietka z podwieszonego tematu więc powinna chyba być dobra

I Posiłek 7:00

Płatki owsiane 70 g
3 Jaja kurze

Wartości odżywcze:

B: 30,8 g T: 22,5 g W:49,6 g Kalorii: 506,4

II Posiłek 10:00

Serek wiejski 200 g
Chleb żytni pełnoziarnisty 100g

Wartości odżywcze:

B: 28g T: 11g W:62g Kalorii:431

III Posiłek 13:00

Ryż 80 g
Makrela wędzona 100 g

Wartości odżywcze:

B:25,7 g T:17 g W:61,4 g Kalorii : 478,6

IV Posiłek 16:00

Ryż 80 g
Pierś z kurczaka 80 g

Wartości odżywcze:

B:23g T:2,5g W:61,4g Kalorii:337

Trening 17:00

Po treningu 18:30

Carbo 40 g

Wartości odżywcze:

B:0g T:0g W:37g Kalorii:149

V Posiłek 19:00

Tuńczyk w wodzie 100 g
Chleb żytni pełnoziarnisty 100g

Wartości odżywcze:

B:28g T:4g W:54g Kalorii:333

VI Posiłek 22:00

Twaróg chudy 100 g
Oliwa z oliwek 10 g

Wartości odżywcze:

B:19,8g T:10,5g W:3,5g Kalorii: 187,2

Podsumowanie:
B:155g T:67g W:329g Kalorii: 2422,2


RE: Dieta na masę do oceny - Marian - 07-10-2011 12:20

Jest w porządku. Uśmiech Powodzenia !


RE: Dieta na masę do oceny - DaMeK - 08-10-2011 22:04

W kazdym posilku dawaj przynajmiej jedno warzywo.Pij 3 l wody dziennei podbij kcal do 2700.Daj jakies owoce i bedzie dobrze.


RE: Dieta na masę do oceny - metod - 11-10-2011 17:13

Na razie dam tyle kalori zobaczymy jak na mnie zadziała i stopniowo bede zwiększał. O warzychwach i owocach bede pamiętał.

Dzięki Pozdro !


RE: Dieta na masę do oceny - michał.k - 12-10-2011 09:10

1.Zaczynasz od jedzenie samego ryżo plus kurczaka plus dodajesz kolejnego dnia produkty czyli np; płatki owsiane/kasze gryczana/pieczywo jasne czy ciemne/ jajka/ ryby.mleko i przetwory fermentowane. i w ten sposób dochodzisz do tego które produkty służą twojemu organizmowi,a które nie.

2.Kolejno zaczynasz od wdrażania diety, zakładam że jesteś hardgainerem to w takim razie zaczynasz od ułożenia proporcji.
gdzie dajesz białka na poziomie 1,5g(zwierzęce)-1,5g tłuszczy(roślinne/zwierzęce)a węglowodany an poziomie 6g na kilogram masy ciała(suche/mokre źródło).

3.Teraz wybierasz produkty na których bazujeszSmutnyz uwzględnieniem pierwszego punktu)
WĘGLOWODANY- kasza gryczana, kasza jęczmienna, ryż brązowy,płatki owsiane/płatki typu Crunch,ryz biały(parabolid a szczególnie basmati) warzywa(sałata rzymska, kapusta pekińska, kalafior, brokuły, szpinak, kapusta biała, marchew, rzodkiewki, pomidory, ogórki, cykoria, cukinie, koper, buraki, boćwina, kalarepa, kabaczki, seler, rzepa, dynia, cebula, cebula zielona, karczochy, rukiew, szparagi, por, szczypior, bataty, pietruszka, chrzan.)ziemniaki.
BIAŁKA- mięso czerwone(wołowina chuda/wieprzowina/jajka/ryby/ser biały(pzred snem)/kefir. a i drób(filety z kurczaka indyka)
TŁUSZCZE -oliwa oliwek/pestki/orzechy(próz ziemnych) zdrowe oleje/ tłuszcz z jajek i tłustych części wieprzowiny jak karkówka czy schab)
itd.
Do posiłku picie herbat zielona filiżankę, przed posiłekiem 30 minut juz nic nie pijesz, po posiłku do godizny tez nic nie pijesz.
oraz koper włoski(rozgrzewa jelita i zoładek), Pokrzywa(nerki) Malina, Dzika róza, Czarna herbata, melisa(na noc)...
*
4kcalx105=420kcal(białka)
9kcalx105=945kcal( tłuszcze)
4kcalx420(70masax6ilosc węglowodanów )=1680kcal (węglowodany)
Co ci daje łącznie 3045Kcal

Pozdrawiam M.K