Gainerek - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Suplementacja (/dzial-suplementacja) +--- Dział: Suplementy i odżywki (/dzial-suplementy-i-od%C5%BCywki) +--- Wątek: Gainerek (/watek-gainerek) |
Gainerek - 404c8 - 28-10-2011 23:15 Podajcie nazwę jakiegoś dobrego gainera. Najlepiej z tych, które już próbowaliście.Pisząc dobry mam na myśli m.in. skład Rezygnuję z Mass Activatora po ostatnich wiadomościach o protein econo Gdzieś czytałem też, że najlepszy gainer to białko + zmielone płatki owsiane. Co tym sądzicie? RE: Gainerek - pepe - 29-10-2011 09:46 Białko już swoją drogą, jeżeli chodzi o gainery to dla hardgainerowców polecam Maxx XXL, aczkolwiek jedyny gainer który mi podpasował to Mutant Mass. Wiele osób go poleca, ja także, wart swojej ceny. RE: Gainerek - Marian - 29-10-2011 10:09 Dobrze słyszałeś Białko i płatki owsiane to najlepszy gainer. Sam możesz sobie dobierać proporcje białka i węglowodanów. Ponadto masz pewność, że węglowodany są dobrej jakości.Jeśli chcesz kupić jednak gotowego gainera to polecam któryś z tych (kolejność od najlepszego według mnie) 1.MHP Up Your Mass. 2.Optimum Pro Complex Gainer. 3. Mutant Mass. 4.Mass Fusion. Nie są to tanie produkty, ale jak masz dietę i będziesz stosował sporadycznie to wystarczy na długo. RE: Gainerek - pepe - 29-10-2011 10:39 Jeżeli masz dietę, to żaden gainer ci nie potrzebny, musisz sam stwierdzić jakie masz zapotrzebowanie b/w/t, jeżeli masz kiepską dietę, to z wyżej wymienionych możesz sobie dokupić nr.1 bądź 3. RE: Gainerek - 404c8 - 29-10-2011 12:08 Skoro białko + płatki to najlepszy gainer to chyba zainwestuję w niego Najekonomiczniej wyjdzie mi to. Dietę mam ale w diecie jeden posiłek mam właśnie jako gainer. Dzięki za pomoc. RE: Gainerek - pepe - 29-10-2011 12:28 Najlepszy to na pewno nie jest, ale zawsze coś. RE: Gainerek - 404c8 - 29-10-2011 12:42 No płatki mają wysoki IG. Gdybym zastąpił je czymś z niższym IG, albo zrobił mix białko+płatki+coś z małym IG.Co o tym sądzicie? RE: Gainerek - pepe - 29-10-2011 12:46 Dorzuć suszone owoce, rodzynki itd. RE: Gainerek - Remik - 29-10-2011 14:02 jesteś profesjonalistą że patrzysz na wskaźnik IG? wyluzuj troche RE: Gainerek - pepe - 29-10-2011 14:38 Dodatkowo niskim IG może być nawet baton twix dajmy na to, także po części remik ma racje. |