Zalecenia lekarza - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Muscle-Centre for You (/dzial-muscle-centre-for-you) +--- Dział: Centre Zdrowia (/dzial-centre-zdrowia) +--- Wątek: Zalecenia lekarza (/watek-zalecenia-lekarza) |
Zalecenia lekarza - szorstkiuser - 14-01-2012 19:03 Witam, Wreszcie doszukałem się odpowiedniego działu i już jestem zadowolony Dostałem od lekarza takie zalecenie: Kod: Generalnie tak. Jednakże musisz pamiętać by pilnować lędźwi by były dociśnięte do podłoża. Podczas ćwiczeń siedzących musisz pamiętać i pilnować by odcinek lędźwiowy wraz z odc. krzyżowym nie pogłębiał swojej krzywizny, a nawet bardziej by szedł w kierunku kifozy. Pozdrawiam RE: Zalecenia lekarza - Vegeta - 18-01-2012 10:56 Ćwiczenia takie jak wosłowanie ze sztangą w opadzie tułowia sobie odpusć zamień na wiosłowanie z hantlą w podporze RE: Zalecenia lekarza - bicepsik.pl - 18-01-2012 13:38 Vegeta niekoniecznie. Jak jestem mega zblazowany a wiek i robota przygniatają to robię wiosło leżąc na ławce skośnej polecam bardzo dobre wiosłowanie i odciąża kręgosłup. Np trening 1. MC 12/12/8/8/6/4 ciągniety bardziej z pleców 2. Wiosło półsztanga 4x8 i 2 x6 to po tym naprawdę już jak się podchodzi do wiosłowania sztangą ze wstrętem ale jak się położę na ławce zaraz mi przychodzi ochota na dalszy trening jak sobie "poleże" RE: Zalecenia lekarza - Vegeta - 18-01-2012 14:23 (18-01-2012 13:38)bicepsik.pl napisał(a): Vegeta niekoniecznie. Jak jestem mega zblazowany a wiek i robota przygniatają to robię wiosło leżąc na ławce skośnej polecam bardzo dobre wiosłowanie i odciąża kręgosłup.wiosło leżąc na ławce skośnej polecam bardzo dobre wiosłowanie tak jeśli ciało spoczywa w podporze to tak ale jesli bez podporu to wtedy obciąza kręgosłup |