Caprese - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Odżywianie (/dzial-od%C5%BCywianie) +--- Dział: Przepisy Kulinarne (/dzial-przepisy-kulinarne) +--- Wątek: Caprese (/watek-caprese) |
Caprese - michał.k - 28-01-2012 21:04 Caprese Składniki: - 1 ser mozzarella - 2 duże pomidory - oliwa z oliwek - ocet balsamiczny - oliwki czarne i zielone - kapary - ząbek czosnku - sól - pieprz Przygotowanie: Układamy na przemian pokrojonego pomidora z serem mozarella w okuł brzuchu talerza. Na środku podajemy świeże liście bazyli . Całości polewamy sosem: oliwa z oliwek/ocet balsamiczny/ pieprz /sól/ząbek czosnku. Całość posypujemy oliwkami oraz kaparami Smacznego Taki posiłek nadaje się idealnie do podania przed snem RE: Caprese - Francesco - 29-01-2012 13:57 Trzeba spróbować, jak możesz to podaj wartości odżywcze w jednej porcji. RE: Caprese - michał.k - 29-01-2012 14:54 Nie wiem nie liczyłem nigdy wartości oblicz sobie w dietetyku RE: Caprese - Wisienka - 30-01-2012 00:09 Prosta rzecz ale bardzo smaczna RE: Caprese - kodzak0 - 30-01-2012 00:37 WIsienka P heja :PPP pamietasz mnie??? P laaaa a tak co do tematu mile widziane zdjecie RE: Caprese - elzold - 10-02-2012 05:58 częsta potrawa na moim stole, ciekawe jest podawanie z kaparami, nigdy nie próbowałam ja używam tylko swojej magicznej przyprawy do caprese, oliwy z oliwek i świeżej bazylii goście zawsze są zachwyceni, przyprawa nie zawiera wzmacniaczy smaku, posiada dodatek kwasu foliowego jak ktoś jest zainteresowany to dołączam zdjęcie przyprawki, do kupienia na allegro bądź w sklepach z artykułami z niemiec, a w samych niemczech można ją kupić w sklepie minimal RE: Caprese - pepe - 10-02-2012 10:52 O widzę, że kolejna przyprawa niezbędna do takiego typu sałatek, że tak powiem |