Pizza hawajska - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Odżywianie (/dzial-od%C5%BCywianie) +--- Dział: Przepisy Kulinarne (/dzial-przepisy-kulinarne) +--- Wątek: Pizza hawajska (/watek-pizza-hawajska) Strony: 1 2 |
Pizza hawajska - Bartek16 - 06-02-2012 20:21 Składniki -? kg mąki -? paczk1 drożdży -? łyżeczki soli -3 łyżki oleju -? filiżanki ciepłej wody -10 dag szynki -15 dag sera mozarella -4 krążki ananasa -czarne oliwki -oregano -ananas w puszce Sposób przygotowania Przepis na ciasto. Do mąki dodajemy drożdże, ? łyżeczki soli, 4 łyżki oleju oraz ciepłą, przegotowaną wodę. Całość ugniatamy do momentu powstania jednorodnej masy. Następnie formujemy kulkę, którą przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu do momentu, aż objętość podwoi się. Gdy to nastąpi, umieszczamy rozwałkowane ciasto w okrągłej, metalowej tortownicy. Szynkę i ser kroimy w drobne, podłużne kawałki, natomiast ananasa w kostkę. Ciasto w brytfance przykrywamy warstwą szynki, potem sera, ananasa i połówki oliwek. Całość posypujemy oregano. Na koniec skrapiamy pizzę oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 225?. Pieczemy przez 20-25 min. Gotową pizze możemy polać np. sosem czosnkowym. Najlepsza pizza jaką jadłem, robie ją z babcią co tydzień, a zdarzyło mi się kupić kilka razy z pizzerii i różnicy nie było dużej w smaku. Tak więc bardziej opłaca się zrobić niż kupić. RE: Pizza hawajsa - pepe - 06-02-2012 20:24 No, no wygląda smakowicie. Z resztą jak to pizza Ja bym jadł bez ananasa, bo nie lubię słodkiego w tego typu daniach. Rep leci dla ciebie RE: Pizza hawajska - Bartek16 - 06-02-2012 20:50 Ja tam uwielbiam ananasy z pizzą. RE: Pizza hawajska - Epsio - 11-02-2012 19:41 Repik ode mnie. ja niestety musze takie rzeczy unikać. RE: Pizza hawajska - potravin - 12-02-2012 14:20 ananas w hawajskiej to podstawa, moga tez byc mandarynki RE: Pizza hawajska - pietja - 12-02-2012 14:47 mandarynki? nie jadlem nigdy na pizzy.... RE: Pizza hawajska - DajaN - 12-02-2012 14:53 już mówiłem espio że raz na jakiś czas to co nic nie zaszkodzi RE: Pizza hawajska - moniks - 12-02-2012 15:22 ananas na pizzy to słyszałam, ale mandarynki? hmm - ciekawe RE: Pizza hawajska - Bartek16 - 12-02-2012 16:07 Gdzie ty tu mandarynki masz ? RE: Pizza hawajska - pepe - 12-02-2012 18:31 @UP czytaj posty powyżej to będziesz wiedział o co chodzi |