Dziennik treningowy- witek12318 :) - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Muscle-Centre for You (/dzial-muscle-centre-for-you) +--- Dział: Dzienniki Treningowe (/dzial-dzienniki-treningowe) +--- Wątek: Dziennik treningowy- witek12318 :) (/watek-dziennik-treningowy-witek12318) |
Dziennik treningowy- witek12318 :) - witek12318 - 08-02-2012 14:46 Witam wszystkich użytkowników Mam na imię Witek lat 21. Moje zainteresowania w sporcie to kulturystyka, piłka nożna i pływanie. Pozostałe hobby to motoryzacja oraz wędkarstwo. Nie palę.Nie piję % Coś o sobie: Od 17 roku życia za czoła się moja przygoda z siłownią.Postanowiłem nabrać trochę masy mięśniowej bo zawsze miałem niedowagę. Gdy za czołem ćwiczyć ważyłem jakieś 50 kg przy wzroście 170. W pierwszych miesiącach moich ćwiczeń panował zupełny chaos. Ćwiczyłem jak popadło bez żadnego planu i żadnej wiedzy. W wieku 19 lat postanowiłem ułożyć dobry plany treningowy jak i dietę. Przytyłem ponad 10 kg. W wieku 20 lat przyszedł kryzys i przestałem ćwiczyć prawie przez cały rok. W tym czasie spadłem z wagi.Przyczyna (imprezy itp.) Od stycznia tego roku znów postanowiłem wrócić na siłownię. Dieta: Jeżeli chodzi o dietę to jem 5-6 posiłków dziennie. Moje śniadanie to zazwyczaj jajecznica+ chleb z białym serem półtłustym. Obiad to ryż+ kurczak+warzywa. Kolacja to płatki z mlekiem. Miedzy tymi posiłkami jem mniejsze posiłki. Staram się jeść co 2-3 godziny. Trening: Na chwilę obecna ćwiczę treningiem FBW- 3 razy w tygodniu. 2 zestawy: 1: Klatka piersiowa: - Wyciskanie hantli na skosie 3s Barki: - Unoszenie ramion w przód ze sztangą 3s Tricepsy: - Wyciskanie ?francuskie? sztangi w leżeniu 3s Plecy: - Martwy ciąg 3s - Podciąganie na drążku 2s Nogi: - Przysiady ze sztangą na barkach 3s - Wspięcia na palce w staniu 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztangą stojąc podchwytem 3s 2: Klatka piersiowa: - Wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej 3s Barki: - Wyciskanie sztangielek 3s Tricepsy: - Wyciskanie ?francuskie? sztangi w siadzie:3s Plecy: - Wiosłowanie sztanga 3s Nogi: - Przysiady ze sztanga 2s - Wspięcia na palce w staniu 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 3s Myślę że ten dziennik będzie to jedna z moich motywacji. Wymiary:bp Waga :bp Wzrost : bp Klatka : bp Ramię : bp Przedramię : bp Łydka : bp Udo : bp Pas : bp Miejsce ćwiczeń: Siłownia domowa: ławeczka pod sztangę,drążek, wyciąg, modlitewnik,ławeczka do brzuszków,gryfy,obciążenie itp. Cel: Głównie moim celem jest masa. Aktualne maxy: bp Suplementacja: na chwilę obecna brak Będę starał się dodawać zdjęcia i jak najczęściej uzupełniać dziennik. Pozdrawiam wszystkich użytkowników RE: Dziennik treningowy- witek12318 :) - Lax - 08-02-2012 14:50 No ładnie Powodzenia ! Będę wpadał. RE: Dziennik treningowy- witek12318 :) - Epsio - 08-02-2012 14:51 ja też będe zaglądał RE: Dziennik treningowy- witek12318 :) - Marian - 08-02-2012 16:25 Powodzenia i wytrwałości życzę ! RE: Dziennik treningowy- witek12318 :) - DajaN - 08-02-2012 16:28 Powodzenia będe zaglądał RE: Dziennik treningowy- witek12318 :) - witek12318 - 08-02-2012 16:48 Dzięki chłopaki. Właśnie lecę na siłownie.Potem zdam relację i może jakieś fotki dodam. RE: Dziennik treningowy- witek12318 :) - robo815 - 08-02-2012 17:37 "Kolacja to płatki z mlekiem. " Jakie płatki? RE: Dziennik treningowy- witek12318 :) - Mr. Body - 08-02-2012 17:39 robo ja teraz tez sobie owsianke wrzucilem na wieczor RE: Dziennik treningowy- witek12318 :) - witek12318 - 08-02-2012 19:57 Okej. Jestem już po treningu który dziś zajął mi 1h15 min z rozgrzewką.Nie będę tu rozpisywał się jakie ćwiczenie jakim ciężarem robię.Staram się ćwiczyć ciężarem takim by móc zrobić od 6 do 12 powtórzeń. Oczywiście co jakiś czas dodaje ciężar by nie siedzieć cały czas przy tych samych obciążeniach. Temp. w jakiej dziś ćwiczyłem u mnie na siłownie wynosiła tylko -10 stopni.(fot.dodam jutro) Jak już wcześniej pisałem mam swoją siłownię na strychu gdzie w zimnie jest tyle stopni ciepła co na polu a znowu w lecie jest trochę sauna ale jakoś do tego przywykłem. robo815- jem płatki owsiane.Mi to jakoś szczególnie nie przeszkadza że jem je na kolacje.Nie chce zostać jakimś kulturystą więc jem co chce i o której chce. Ważne by przybrać trochę na masie RE: Dziennik treningowy- witek12318 :) - Diabeł 88 - 08-02-2012 20:04 Ja takze bede zagladal ale jak ogarniesz plan tak jak prawidlowo powinno to wygladac.Nie wrzucaj tak duzych mięśni jak mięsnie czworoglowe lub najszersze grzbietu na sam koniec treningu.Zaczynasz od najcięzszych cwiczen i od najwiekszych mięśni przykladowo: Nogi,Plecy,Klatka,Barki,Tricepsy,Bicepsy,Przedramiona,(optymalnie łydki,brzuch) Rozumiem,że dopiro zaczynasz ale z czasem zrob tak,że 4-ema seriami danego ćwiczenia bedziesz przepracowywac duze mięśnie tj.Nogi,Plecy,Klatka (Barki potrzebuja wiecej seri lub wiecej powtorzen wiedz jak Ci wygodnie przydziel je tam gdzie potrzeba) a 3-ema seriami będziesz atakowac małe mięśnie czyli Tricepsy,Bicepsy,Przedramiona...Ustal sobie jaka progresje ciężaru bedziesz wykonywac bo to istotne przy tym planie dla przykladu moge Ci napisac: 5kg dla duzych mieśni co tygodniowo (czyli dodajesz ciezar co tydzien) 2,5kg na male miesnie co tygodniowo. Przyklad Siad ze sztanga na barkach 20kgx10 20kgx10 20kgx10 20kgx10 I Za tydzien zaczynasz juz: 25kgx10 25kgx10 25kgx10 25kgx10 Lub stosujesz progresje co tygodniowa oraz co seryjna i wygladało by to tak: Siad ze sztanga na barkach 20kgx10 25kgx10 30kgx10 35kgx10 I za tydzien 25kgx10 30kgx10 35kgx10 40kgx10 Przemysl opcje. Pozdrawiam! |