(18-02-2012 12:09)michał.k napisał(a): Litwin81
Zgoda, dlatego zalecam jeść dużo warzyw do posiłku, zmiany o jakich ty piszesz nastapią po wielu latach opychania sie tylko i wyłacznie miesem czerwonym bez obecnosci innych składników .
wit.b6 zalecam dawkowac po terningu miedzyinnymi w profilaktyce chorób sercowo-naczyniowych(homocysteina) oarz magnez.
Zresztą mieso czerwone góruje pod względem składu nad kurczakiem który jest wyjałowiony(Cynk witaminy, z grupy B, czynnik wzrostu, kilka frakcja białek, więcej wit i minerałów, tłuszcze, kreatyna, żelazo hemowe itd.)
Ser biały odpada w duzych ilosciach
Jedząc mięso chce dostarczyć białka a nie witamin i minerałów,jedyny plus czerwonego jak dla mnie to to ze ma trochę kreatyny,ale białe mięso jest delikatniejsze dla żołądka(dlatego an problemy podaje się rosół i gotowane cycki),najlepiej zmieniać źródła mięsa.