03-01-2012, 18:42
Witam. Kulturystyką interesuję się od pół roku. Zaczynałem od zera (czyt. zero mięśni, zero jakiejkolwiek wiedzy). Od jakiegoś czasu próbuję prowadzić w miarę ustabilizowaną i sensowną dietę. Nie bawię się raczej w odmierzanie gram, jem tyle, by się najeść a nie się objeść. Proszę o rady, opinie na temat diety. Dania zależne są od tego co jest w lodówce, co ostatnio kupiłem. Staram się urozmaicać, tzn jeśli na II śniadanie jadłem 4 jajka to na obiad jem pierś z kurczaka. Jeśli na II śniadanie jadłem makrelę, wtedy na obiad jem np. rybę.
Śniadanie 6:00
- płatki owsiane
- mleko 2%
- odżywka białkowa Whey Gold Standard 100%
II śniadanie (praca) 10:00
- 4 jajka + chleb razowy
lub
- makrela + chleb razowy
lub
- jajecznica z ryżem brązowym
12:00
- Gainer Mutant Mass (z uwagi na brak możliwości zjedzenia czegokolwiek)
Obiad 16:00
- pierś z kurczaka
lub
- jajecznica z ryżem brązowym
lub
- tuńczyk/łosoś mrożony podsmażany na oliwie z oliwek
Trening 17:00-19:00
- Mutant Mass bezpośrednio po treningu
- (czasami banan)
Kolacja 20:00
- 3 jajka + chleb razowy
lub
- tuńczyk w puszcze
Kolacja II 21:30
- serek wiejski ze szczypiorkiem
Śniadanie 6:00
- płatki owsiane
- mleko 2%
- odżywka białkowa Whey Gold Standard 100%
II śniadanie (praca) 10:00
- 4 jajka + chleb razowy
lub
- makrela + chleb razowy
lub
- jajecznica z ryżem brązowym
12:00
- Gainer Mutant Mass (z uwagi na brak możliwości zjedzenia czegokolwiek)
Obiad 16:00
- pierś z kurczaka
lub
- jajecznica z ryżem brązowym
lub
- tuńczyk/łosoś mrożony podsmażany na oliwie z oliwek
Trening 17:00-19:00
- Mutant Mass bezpośrednio po treningu
- (czasami banan)
Kolacja 20:00
- 3 jajka + chleb razowy
lub
- tuńczyk w puszcze
Kolacja II 21:30
- serek wiejski ze szczypiorkiem