01-02-2012, 07:46
01-02-2012, 12:28
Koledzy potem piszecie że musicie brac suplemnty oparte na 1,3 bo inne słabo działają, a popelniacie podstawowe błędy.
Unikamy tłuszczy(szczególnie zwierzecych) pzred treningiem oraz błonnika(głównie nie rozp.lignina celuloza czy wiekszosci przypaków hemiceluloza), oraz produktów bialkowych o długim czasie 'pzrebywania w zoąłdku(miesa wołowe/wieprzowe).
Mozecie spożywać produkty chude miesne lub rybne gotowane na parze razem z warzywami ubogimi w błonnik czyli najlepiej swieże(np;sałaty).
Ryż biały w 100g zawiera coś kolo 2g (jak dobzre pamietam w porównaniu z kasza gdzie masz ponad 10g a ryzem brazowym gdzie masz koło 10 to jest róznica. Zreszta trzeba też brac pod uwagę jaki macie blonnik, jak jest jego zdolnosc do zelowania(daje to efekt w postaci lepkosci chymny-spowalnia) oraz zdolnosc wiązania wody(np:błonnik z ziemniaka wiąze 2g wody z 1g błonnika a z marchewki 23g na 1g blonnika - wiec błonnik błonnikowi nie równy.
Unikamy tłuszczy(szczególnie zwierzecych) pzred treningiem oraz błonnika(głównie nie rozp.lignina celuloza czy wiekszosci przypaków hemiceluloza), oraz produktów bialkowych o długim czasie 'pzrebywania w zoąłdku(miesa wołowe/wieprzowe).
Mozecie spożywać produkty chude miesne lub rybne gotowane na parze razem z warzywami ubogimi w błonnik czyli najlepiej swieże(np;sałaty).
Ryż biały w 100g zawiera coś kolo 2g (jak dobzre pamietam w porównaniu z kasza gdzie masz ponad 10g a ryzem brazowym gdzie masz koło 10 to jest róznica. Zreszta trzeba też brac pod uwagę jaki macie blonnik, jak jest jego zdolnosc do zelowania(daje to efekt w postaci lepkosci chymny-spowalnia) oraz zdolnosc wiązania wody(np:błonnik z ziemniaka wiąze 2g wody z 1g błonnika a z marchewki 23g na 1g blonnika - wiec błonnik błonnikowi nie równy.