Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne

Pełna wersja: Udko z kurczaka ze szpinakiem
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Udko z kurczaka ze szpinakiem

Składniki:
Udo kurczaka ok. 150-200 g
ryż 80 g
szpinak 100 g
1 ząbek czosnku
Śmietanka 18%-36% (ilość dowolna)



Zbrzydła Ci pierś z kurczaka, możesz spróbować tego przepisu na udko !


Pieczenie rozpoczynasz od 220 stopni.Po około 8 minutach zmniejsz temperaturze do 180-
-150 stopni.Pozwoli to na uzyskanie chrupiącej skórki i soczystego mięsa. Pieczemy
następnie przez 15-20 minut.
Gotujemy ryż tak jak zawsze około 10-15 min.

Szpinak smażymy na rozgrzanej patelni na oliwie z oliwek.
Doprawiamy solą wedle uznania.Do szpinaku dodajemy pokrojony czosnek i smażymy przez 2-3 minuty.
Pod koniec dodajemy odrobinę śmietanki i gotujemy przez 2-3 minuty pod przykryciem.


Przyprawy to kwestia indywidualna, warto pamiętać o natarciu udka solą aby uzyskać dobry smak mięsa.

Najlepiej przygotowywać udko na brytfance z otworami aby nie nasiąknęło tłuszczem.




Wartości odżywcze:
Białko:43,5 g
Węglowodany:69 g
Tłuszcze:17 g
Kcal. 466
Marian
Pod koniec dodajemy odrobinę śmietanki i gotujemy przez 2-3 minuty pod przykryciem. to razem z tym kurczakiem czy to osobno ?
Śmietankę dodajemy do szpinaku i gotujemy. Później szpinak można nałożyć na ryż.
a bo myślałem że potem razem z kurakiem teraz jarze. Wypróbuje przepis dzięki
No ciekawy przepis napewno sprobuje Uśmiech
Przekierowanie