Plan Treningowy Masa i Siła - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Kulturystyka i Fitness (/dzial-kulturystyka-i-fitness) +--- Dział: Trening dla średniozaawansowanych i zaawansowanych (/dzial-trening-dla-%C5%9Bredniozaawansowanych-i-zaawansowanych) +--- Wątek: Plan Treningowy Masa i Siła (/watek-plan-treningowy-masa-i-si%C5%82a) |
Plan Treningowy Masa i Siła - czarnyrugby - 09-02-2012 14:33 Siema Wiem że na forum jest wiele podobnych tematów ale ja chciałbym założyc swój w którym bedziecie przedstawiac swoje przemyślenia i porady bezposrednio dla mnie albo osób takich jak ja, wiec posłuchajcie. Mam 17 lat, 197 cm wzrostu i 81 kg wagi(wiem stosunek wagi do wzrostu nieciekawy) gram w rugby i mój tydzień wygląda nastepująco: poniedziałek-trening rugby (2 godziny) wtorek-siłownia środa-siłownia czwartek- trening rugby (1.5 godziny) piątek- siłownia sobota-siłownia lub wolne w zależnosci od dnia ;D niedziela-wolne A teraz troche o moich warunkach do treningów. Mam w domu siłownie, tylko troche słabo wyposażoną. Mam tam ławeczke prostą ze skosem dodatnim, wyciąg górny, wyciąg dolny, drążek, porecze, gryf prosty, i hantle. Mam do was prośbe chociaż mam swoje pomysły i ułożone plany to chciałbym zobaczyc jakie wy macie pomysły, wiec prosze ułóżcie plan treningowy (dla rugbisty) skupiam sie głównie na masie i sile(uwzglednijcie to ) . No to chyba na tyle jeżeli chodzi o ten temat czekam z niecierpliwością na odpowiedzi ;D RE: Plan Treningowy Masa i Siła - Mr. Body - 09-02-2012 14:58 Nie ma dwóch takich samych osób do każdego powinno się podchodzić indywidualnie. Zadaj sobie pytanie czy jesteś pewien że dasz radę uzupełnić ilość kalorii przy takim zapierdolu przez tydzień ? I kiedy mięśnie mają się zregenerować ? Jak odpowiesz to będziemy dalej rozmawiać. RE: Plan Treningowy Masa i Siła - Lax - 09-02-2012 15:02 Ja bym proponował żeby sobota i niedziela były wolne Dla regeneracji. RE: Plan Treningowy Masa i Siła - czarnyrugby - 09-02-2012 15:05 Dlatego napisałem że sobota jest dla regeneracji w zależności od dnia. Zdarza sie że trening rugby przepada wtedy wrzucam sobie jakies cwiczenia w sobote. A moze proponowali byście zmienic dni treningu na np 2 w tygodniu ? Co o tym myslicie? RE: Plan Treningowy Masa i Siła - Mr. Body - 09-02-2012 15:10 Głównie martwiłbym się dietą, byłem na kilku treningach rugby i to nie jest podawanie stojąc w miejscu, przy takich treningach żeby uzupełnić dzienne zapotrzebowanie to ho ho ... Zaproponuj trening, ale jak już koniecznie chcesz i siłownie i rugby to proponuje Trening siłowni, trening rugby, przerwa, trening siłowni, trening rugby, przerwa Ale to tylko moja propozycja RE: Plan Treningowy Masa i Siła - czarnyrugby - 09-02-2012 15:20 Poniedziałek - Rugby Wtorek - Wolne Środa - Siłowy Czwartek - Rugby Piątek - wolne Sobota - Siłowy Niedziela - Wolne Co o Tym myślisz ? RE: Plan Treningowy Masa i Siła - Lax - 09-02-2012 15:22 No to już dosyć logicznie wygląda Regeneracja dobra będzie w miarę. Michę odpowiednią dorzuć RE: Plan Treningowy Masa i Siła - czarnyrugby - 09-02-2012 15:25 Taa tylko że cieżko bedzie troche bo w dni kiedy jest rugby bede musiał zaprzyjaźnic sie z pojemniczkami do jedzenia bo wyjeżdżam z domu o 7 do szkoły do miejscowości oddalonej o 27 km od domu ide do szkoły potem wolne 3 godziny po szkole i potem trening i dopiero o 20.30/21 w domu . Wiec bedzie trzeba miche brac do szkoły Ale mam nadzieje że dam rade jeżdże z torbą treningową wiec miejsce mam RE: Plan Treningowy Masa i Siła - Lax - 09-02-2012 15:27 No i bardzo dobrze Ułóż coś i wrzuć do działu Dieta do oceny RE: Plan Treningowy Masa i Siła - DajaN - 09-02-2012 15:28 no to będziesz musiał to sobie jakoś zaplanować żeby brać tą miche do szkoły |