Split do oceny - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Kulturystyka i Fitness (/dzial-kulturystyka-i-fitness) +--- Dział: Trening dla Początkujących (/dzial-trening-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych) +--- Wątek: Split do oceny (/watek-split-do-oceny) Strony: 1 2 |
Split do oceny - Gumiss - 15-02-2012 11:56 Siema ćwiczę już FBW jakieś dwa miesiące i teraz chciał bym ćwiczyć splitem tylko nie wiem czy dobrze ułożyłem Tak więc oto plan którym chcę teraz ćwiczyć Pon KLATA - wyciskanie sztangi płasko 4s - wyciskanie hantli skos dodatni 4s - rozpiętki płasko 4s BICEPS - uginanie ramion chwyt młotkowy 3s - uginanie ramion w podporze o kolano 3s - uginanie ramion ze sztangą 3s Śr PLECY - wiosłowanie sztangą 4s - wiosłowanie hantlem 4s - MC 4s TRICEPS - francuskie wyciskanie sztangi 3s - wyciskanie sztangi (wąski chwyt) 3s - prostowanie ramion w opadzie 3s PT NOGI - przysiad 4s - wykroki 4s - żuraw 4s BARKI - wyciskanie sztango z przed brody 3s - unoszenie sztangielek bokiem 3s RE: Split do oceny - michał.k - 16-02-2012 12:46 Czemu tak mało na barki? Daj dodatkowo unoszenie sztangielek z przodu Daj więcej ćwiczen na nogi- to duża partia Na plecy to samo, czemu masz dwa takie same ćwizcenia. Sporo do zmian RE: Split do oceny - DajaN - 16-02-2012 14:57 ja bym dał w poniedziałek klata + triceps a we wtorek plecy+biceps RE: Split do oceny - obmarek - 16-02-2012 16:53 czemu chcecie trenować dzień po dniu duże partie mięśniowe naprawdę macie tak szybka " magiczną" regeneracje???? Mięśnia rosną gdy odpoczywa nie podczas treningu! RE: Split do oceny - Lax - 16-02-2012 17:14 Klata + biceps a Klata + triceps to sprawa indywidualna Klata : W sumie może być , chociaż dał bym pompki na poręczach jeszcze . Biceps : Zacznij od uginania ze sztangą , potem zmień o kolano np na uginanie na skosie dodatnim i ostatnie mogą być młotki. Plecy : Zacznij od MC , potem wiosłowanie , zmień wiosłowanie hantlem na podciąganie na drążku lub ściąganie z wyciągu górnego. Triceps : Zacznij od wąskiego i na ostatnie daj ściąganie z górnego. Nogi : Przysiady , wykroki , uginanie nóg , prostowanie nóg + coś na łydki Barki : Wyciskanie hantelek , coś na boki czyli może zostać , coś na tył czyli to samo co poprzednio ale w opadzie RE: Split do oceny - BrotheR - 16-02-2012 17:40 cały plan do kitu, do wymiany, kompletnie nie przerobisz dużych partii tak jak trzeba. zmiany wprowadzone przez Laxa też nic nie wnoszą, ułóż plan od nowa z sensem RE: Split do oceny - bicepsik.pl - 16-02-2012 17:44 Pon KLATA - wyciskanie sztangi płasko 4s - wyciskanie hantli skos dodatni 4s - rozpiętki płasko 4s BICEPS - uginanie ramion ze sztangą 3s - uginanie ramion w podporze o kolano 3s - uginanie ramion chwyt młotkowy 3s Śr PLECY - MC 4s - wiosłowanie sztangą 4s - podciąganie na drązku 4s TRICEPS - wyciskanie sztangi (wąski chwyt) 3s - francuskie wyciskanie sztangi siedząc 3s - prostowanie ramion w opadzie 3s PT NOGI - przysiad 4s - wykroki 4s - żuraw 4s BARKI - wyciskanie hantli stojąc 4s - wyciskanie sztangi z klatki siedząc 4s - unoszenie hantli w opadzie 4s RE: Split do oceny - Purina - 18-02-2012 23:00 A ja bym połączyła jednak klatkę z tricepsem i plecy z bicepsem RE: Split do oceny - DajaN - 18-02-2012 23:23 ja też ;] RE: Split do oceny - bicepsik.pl - 19-02-2012 13:55 a ja nie bo to małe mięśnie i można dać im bodziec dwa razy w tygodniu przy klateczce angażują się tricepsy a przy plecach bicek. |