Relacja by BrotheR - cel Champion - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Muscle-Centre for You (/dzial-muscle-centre-for-you) +--- Dział: Dzienniki Treningowe (/dzial-dzienniki-treningowe) +--- Wątek: Relacja by BrotheR - cel Champion (/watek-relacja-by-brother-cel-champion) |
RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - BrotheR - 17-02-2012 15:33 Piątek: 1. MC na prostych hantlami 3x20 - 2x21kg 2. Wykroki jednonóż na zewnątrz (stop też skręcona na zewnątrz) 2x15 - 2x21kg 3. Wykroki jednonóż do środka (stopa też skręcona do środka) 2x15 - 2x21kg 4. Wymachy jednonóż w tył wyciąg dolny 3x12 - 33kg 5. Uginanie kolan z ciężarem między nogami na poręczach 3x15 - 10kg 6. Maszyna uginanie sztywno jednonóż 3x20 - 25kg 7. Uginanie nadgarstków wyciąg dolny tyłem 3x20 - 70kg 8. Prostowanie nadgarstków łokcie o kolana 3x20 - 10kg 9. Wspięcia i rozciąganie na palcach z przytrzymaniem na 3s 3x(3x10) - 70kg 10. Wspięcia i rozciąganie na palcach 3 sposoby 2x30 - 80kg Trening pięknie wszedł dziś zdecydowanie zwolniłem tempo wykonywania ćwiczeń, ruchy wolniejsze i pełniejsze, bardziej się wczułem dało to pewien rezultat, uważam, że do dwójek trzeba podchodzić w odmienny sposób, są to dość specyficzne mięśnie, w które ciężko się wczuć tak jak np w bicepsy czy klatkę dołożyłem jedno ćwiczenie z którego byłem bardzo zadowolony, małym ciężarem dla wyczucia o co w nim chodzi bo pierwszy raz je robiłem tak czy siak jakoś lepiej dwójki czuje jak nie dodaje kg... jestem w stanie dzięki temu bardziej się na nich skupić, mniej pracować chociażby prostownikami grzbietu przy MC z czwórkami już ma się to trochę inaczej ale swego czasu wyczaiłem pewną sprawę, prostowniki do rozwoju potrzebują większych ciężarów bo są silniejsze, zaś zginacze da radę katować malutkimi ciężarami nie wiem jak sprawa jeszcze wygląda u przywodzicieli i odwodzicieli bo się w to nie zagłębiałem, ale na pewno kiedyś bardziej poruszę tą ciekawostkę tak czy siak, przedramiona nowym sposobem ładnie wchodzą łydki dziś potraktowałem wyjątkowo po chamsku i dowaliłem im tak jak należy to robić, pięknie się spompowały, czułem jakby bicepsy z ramion przeniosły się do podudzia takie porównanie lekkie co do czucia Dodam też, że waga ciągle rośnie i obwody rosną talia oraz pas pozostaje na miejscu tak jak trzeba No i postanowiłem, że po marcowym zjeździe na AWF (15-30 marzec) zmienię kompletnie swoje treningi, tzn. będę trenował 2 razy dziennie muszę tylko zagłębić się bardziej w metody treningowe takim systemem żeby to miało ręce i nogi, pewne jest tylko, że treningi będą przed południem i pod wieczór Pozdrawiam ...zwiecha posta... RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - robo815 - 17-02-2012 22:17 Idzie ostro .Aby tak dalej RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - Purina - 17-02-2012 23:39 2 razy dziennie? Można i tak, ale regeneracja na odpowiednim poziomie musi być zachowana Właśnie coś tak patrzę, że w MC mało, mało 2 razy dziennie? Można i tak, ale regeneracja na odpowiednim poziomie musi być zachowana Właśnie coś tak patrzę, że w MC mało, mało RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - BrotheR - 17-02-2012 23:42 już kiedyś trenowałem 2 razy dziennie, ale to było za wcześnie na takie akcje choć był progres mało mało i mało pozostanie zapewne zastanowię się czy by nie dodać jakiegoś bardziej siłowego ćwiczenia na dwójki i pośladkowe na 90% coś dodam, żeby je pod każdym kątem rypać RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - Purina - 17-02-2012 23:45 Podstawki dołóż, to pod tyłkiem Cię wyrzeźbi RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - Diabeł 88 - 18-02-2012 11:34 Widze Purina masz ten sam problem co ja.Piszesz podwojnie posty :/ nie wiem czym to jest spowodowane ale ja robie tak,ze najpierw daje podglad a pozniej odpowiedz I jeden post sie nabija. Mateusz: MC Sumo,Zuraw, wymachy jednonoz w tyl w podporze przodem (na ziemi) RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - BrotheR - 18-02-2012 12:43 Patryś wiem ale myślę nad czymś bardziej okrutnym Sumo już długo przerabiałem i wiem, że gdybym teraz nim pojechał to nadto przerobie przywodziciele i stracę proporcje żuraw niestety nie jest typowo "siłowym" ćwiczeniem tak jak tego bym chciał wymachy to samo, a wymachy robię już na wyciągu dolnym PS: dziś zakupy, cudem znalezione 3 pary gaci w rozmiarze 3XL... i to w dodatku spodenkowe! i do tego w sam raz przylegające! parodia na kogo oni szyją te ciuchy... RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - BrotheR - 18-02-2012 16:12 Sobota: Czworogłowe ud:
1. Półprzysiad ze sztangą z tyłu 3x20 - 170kg2. Split squat 3x20 - 2x21kg 3. Bulgarian Split Squat 3x12 - 2x11kg 4. Wykroki szpagatowe jednonóż z hantlami 2x20 - 2x21kg 5. Wymachy jednonóż w przód wyciąg dolny 2x20 - 21kg 6. Prasa do nóg jednonóż stopy do wewnątrz 2x20 - 45kg Brzuch:
7. Wznosy kolan do brzucha z ciężarem 2x20 - 10kg8. Allachy 2x20 - 70kg 9. Spinanie leżąc mięśni prostych 2x20 10. Spinanie leżąc mięśni skośnych 2x20 Tricepsy:
11. Liny wąsko wyciąg górny 2x12 - 70kg12. Francuz siedząc chwyt młotkowy 2x12 - 30kg Chwilka.. moment.. już.. ja pierdole hadkor totalny ! dodałem do półprzysiadu, dziś lepiej go odczułem, "wnętrze" czwórek poczułem ale myślę, że za tydzień znowu ciężaru dodam o jakieś 10-20 kg już przy samej rozgrzewce na 60kg miałem piękną pompkę dodałem dziś 2 ćwiczenia, bulgariana... nie no to jest po prostu sieczka, przy 2 serii się prawie wyjebałem musiałem hantlami rzucić i się podeprzeć ostre ćwiczenie i dodałem wyciąg dolny, powiem tak przy tym ćwiczeniu po prostu nogi piekły niemiłosiernie... wczorajsze dwójki dodały pikanterii bo ciągle były tutaj napięte górna część czwórek zdecydowanie mocno pracuje w tym ćwiczeniu przy prasie do nóg wyczułem bardzo fajną sprawę, skręt nogi w ćwiczeniu ma ogromne znaczenie na pracę danej partii, jak stopę ustawiałem do zewnątrz jak diabli pracował mięsień przyśrodkowy, a jak nogę kierowałem do środka, mięsień boczny obrywał porządnie zmieniłem kierunek z racji na to, że boczne muszę mocniej w szerz rozbudować a to ćwiczenie mi bardzo w tym pomoże, sęk w tym że urosły w "przód", a boki trochę odstają i są bardziej płaskie niż "zaokrąglone" ważne jest aby dostrzegać takie różnice jeżeli chce się panować nad proporcjami i jakością mięśni to takie dzisiejsze wnioski brzuch łagodnie potraktowany, katowany będzie naprawdę porządnie podczas wycinki i rzeźby, nie chcę przesadzić z jego rozbudową bo zależy mi na formie talii w przyszłości dziś problemy był z tricepsami, po czwartkowym treningu nadal DOMS-y się utrzymują, miałem ich wg dziś nie robić ale postanowiłem, że zrobię jedno ćwiczenie typowo spinające i drugie typowo rozciągające bez zbędnego katowania . Trening pięknie wszedł.! Pozdrawiam RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - Purina - 18-02-2012 20:18 Właśnie nie wiem co jest z tymi postami, a dodatkowo mam jakieś zwiechy, że nie wyświetla moich postów. Półprzysiad - 3 serie po 20 powtórzeń tym samym ciężarem? Czy ja źle rozumiem? Właśnie nie wiem co jest z tymi postami, a dodatkowo mam jakieś zwiechy, że nie wyświetla moich postów. Półprzysiad - 3 serie po 20 powtórzeń tym samym ciężarem? Czy ja źle rozumiem? RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - BrotheR - 18-02-2012 20:34 dobrze rozumiesz Purina a co? |