![]() |
Relacja by BrotheR - cel Champion - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Muscle-Centre for You (/dzial-muscle-centre-for-you) +--- Dział: Dzienniki Treningowe (/dzial-dzienniki-treningowe) +--- Wątek: Relacja by BrotheR - cel Champion (/watek-relacja-by-brother-cel-champion) |
RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - BrotheR - 17-02-2012 15:33 Piątek: 1. MC na prostych hantlami 3x20 - 2x21kg 2. Wykroki jednonóż na zewnątrz (stop też skręcona na zewnątrz) 2x15 - 2x21kg 3. Wykroki jednonóż do środka (stopa też skręcona do środka) 2x15 - 2x21kg 4. Wymachy jednonóż w tył wyciąg dolny 3x12 - 33kg 5. Uginanie kolan z ciężarem między nogami na poręczach 3x15 - 10kg 6. Maszyna uginanie sztywno jednonóż 3x20 - 25kg 7. Uginanie nadgarstków wyciąg dolny tyłem 3x20 - 70kg 8. Prostowanie nadgarstków łokcie o kolana 3x20 - 10kg 9. Wspięcia i rozciąganie na palcach z przytrzymaniem na 3s 3x(3x10) - 70kg 10. Wspięcia i rozciąganie na palcach 3 sposoby 2x30 - 80kg Trening pięknie wszedł ![]() ![]() dało to pewien rezultat, uważam, że do dwójek trzeba podchodzić w odmienny sposób, są to dość specyficzne mięśnie, w które ciężko się wczuć tak jak np w bicepsy czy klatkę ![]() dołożyłem jedno ćwiczenie z którego byłem bardzo zadowolony, małym ciężarem dla wyczucia o co w nim chodzi bo pierwszy raz je robiłem ![]() tak czy siak jakoś lepiej dwójki czuje jak nie dodaje kg... jestem w stanie dzięki temu bardziej się na nich skupić, mniej pracować chociażby prostownikami grzbietu przy MC ![]() ![]() ale swego czasu wyczaiłem pewną sprawę, prostowniki do rozwoju potrzebują większych ciężarów bo są silniejsze, zaś zginacze da radę katować malutkimi ciężarami ![]() u przywodzicieli i odwodzicieli bo się w to nie zagłębiałem, ale na pewno kiedyś bardziej poruszę tą ciekawostkę ![]() tak czy siak, przedramiona nowym sposobem ładnie wchodzą ![]() łydki dziś potraktowałem wyjątkowo po chamsku i dowaliłem im tak jak należy to robić, pięknie się spompowały, czułem jakby bicepsy z ramion przeniosły się do podudzia ![]() ![]() Dodam też, że waga ciągle rośnie i obwody rosną ![]() ![]() No i postanowiłem, że po marcowym zjeździe na AWF (15-30 marzec) zmienię kompletnie swoje treningi, tzn. będę trenował 2 razy dziennie ![]() muszę tylko zagłębić się bardziej w metody treningowe takim systemem żeby to miało ręce i nogi, pewne jest tylko, że treningi będą przed południem i pod wieczór ![]() Pozdrawiam ...zwiecha posta... RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - robo815 - 17-02-2012 22:17 Idzie ostro ![]() ![]() RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - Purina - 17-02-2012 23:39 2 razy dziennie? Można i tak, ale regeneracja na odpowiednim poziomie musi być zachowana ![]() Właśnie coś tak patrzę, że w MC mało, mało ![]() 2 razy dziennie? Można i tak, ale regeneracja na odpowiednim poziomie musi być zachowana ![]() Właśnie coś tak patrzę, że w MC mało, mało ![]() RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - BrotheR - 17-02-2012 23:42 już kiedyś trenowałem 2 razy dziennie, ale to było za wcześnie na takie akcje ![]() ![]() mało mało i mało pozostanie zapewne ![]() siłowego ćwiczenia na dwójki i pośladkowe ![]() ![]() RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - Purina - 17-02-2012 23:45 Podstawki dołóż, to pod tyłkiem Cię wyrzeźbi ![]() RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - Diabeł 88 - 18-02-2012 11:34 Widze Purina masz ten sam problem co ja.Piszesz podwojnie posty :/ nie wiem czym to jest spowodowane ale ja robie tak,ze najpierw daje podglad a pozniej odpowiedz ![]() Mateusz: MC Sumo,Zuraw, wymachy jednonoz w tyl w podporze przodem (na ziemi) RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - BrotheR - 18-02-2012 12:43 Patryś wiem ![]() ![]() że gdybym teraz nim pojechał to nadto przerobie przywodziciele i stracę proporcje ![]() żuraw niestety nie jest typowo "siłowym" ćwiczeniem tak jak tego bym chciał ![]() wymachy to samo, a wymachy robię już na wyciągu dolnym ![]() PS: dziś zakupy, cudem znalezione 3 pary gaci w rozmiarze 3XL... i to w dodatku spodenkowe! i do tego w sam raz przylegające! parodia na kogo oni szyją te ciuchy... RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - BrotheR - 18-02-2012 16:12 Sobota: Czworogłowe ud:
1. Półprzysiad ze sztangą z tyłu 3x20 - 170kg2. Split squat 3x20 - 2x21kg 3. Bulgarian Split Squat 3x12 - 2x11kg 4. Wykroki szpagatowe jednonóż z hantlami 2x20 - 2x21kg 5. Wymachy jednonóż w przód wyciąg dolny 2x20 - 21kg 6. Prasa do nóg jednonóż stopy do wewnątrz 2x20 - 45kg Brzuch:
7. Wznosy kolan do brzucha z ciężarem 2x20 - 10kg8. Allachy 2x20 - 70kg 9. Spinanie leżąc mięśni prostych 2x20 10. Spinanie leżąc mięśni skośnych 2x20 Tricepsy:
11. Liny wąsko wyciąg górny 2x12 - 70kg12. Francuz siedząc chwyt młotkowy 2x12 - 30kg Chwilka.. moment.. już.. ja pierdole ![]() ![]() dodałem do półprzysiadu, dziś lepiej go odczułem, "wnętrze" czwórek poczułem ![]() ![]() już przy samej rozgrzewce na 60kg miałem piękną pompkę ![]() dodałem dziś 2 ćwiczenia, bulgariana... nie no to jest po prostu sieczka, przy 2 serii się prawie wyjebałem musiałem hantlami rzucić i się podeprzeć ![]() ![]() i dodałem wyciąg dolny, powiem tak przy tym ćwiczeniu po prostu nogi piekły niemiłosiernie... wczorajsze dwójki dodały pikanterii bo ciągle były tutaj napięte ![]() górna część czwórek zdecydowanie mocno pracuje w tym ćwiczeniu ![]() przy prasie do nóg wyczułem bardzo fajną sprawę, skręt nogi w ćwiczeniu ma ogromne znaczenie na pracę danej partii, jak stopę ustawiałem do zewnątrz jak diabli pracował mięsień przyśrodkowy, a jak nogę kierowałem do środka, mięsień boczny obrywał porządnie ![]() z racji na to, że boczne muszę mocniej w szerz rozbudować a to ćwiczenie mi bardzo w tym pomoże, sęk w tym że urosły w "przód", a boki trochę odstają i są bardziej płaskie niż "zaokrąglone" ![]() ważne jest aby dostrzegać takie różnice jeżeli chce się panować nad proporcjami i jakością mięśni ![]() to takie dzisiejsze wnioski ![]() z jego rozbudową bo zależy mi na formie talii w przyszłości ![]() dziś problemy był z tricepsami, po czwartkowym treningu nadal DOMS-y się utrzymują, miałem ich wg dziś nie robić ale postanowiłem, że zrobię jedno ćwiczenie typowo spinające i drugie typowo rozciągające ![]() Trening pięknie wszedł.! Pozdrawiam RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - Purina - 18-02-2012 20:18 Właśnie nie wiem co jest z tymi postami, a dodatkowo mam jakieś zwiechy, że nie wyświetla moich postów. Półprzysiad - 3 serie po 20 powtórzeń tym samym ciężarem? Czy ja źle rozumiem? Właśnie nie wiem co jest z tymi postami, a dodatkowo mam jakieś zwiechy, że nie wyświetla moich postów. Półprzysiad - 3 serie po 20 powtórzeń tym samym ciężarem? Czy ja źle rozumiem? RE: Relacja by BrotheR - cel Champion - BrotheR - 18-02-2012 20:34 dobrze rozumiesz Purina ![]() |