Jaki plan? - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Kulturystyka i Fitness (/dzial-kulturystyka-i-fitness) +--- Dział: Trening dla Początkujących (/dzial-trening-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych) +--- Wątek: Jaki plan? (/watek-jaki-plan) |
RE: Jaki plan? - robo815 - 26-02-2012 18:39 Za mało ćwiczeń na dwugłowe uda ,brak ćwiczenia na tylny akton barku,w plecach dodaj podciąganie na drążku RE: Jaki plan? - Zielsko - 26-02-2012 18:45 Dzielenie barków na 3 dni jest bezsensowne. Plan wygląda już lepiej. Ale i tak przeładowałeś ten biceps: Ja bym na niego dał uginanie stojąc (21) i młotki na ławie skośnej. I zamiast francuza leżąc, daj siedząc w podchwycie. Na barki daj odwrotnego baterflay (na tył) Rób to w dość wysokim zakresie powt. RE: Jaki plan? - Lax - 26-02-2012 18:46 Nie jest bezsensowne Jak chce 3 dniowy plan to jest to lepsza opcja niż robić z nogami Nie ma przeładowanego bica jak odpowiednio serie machnie Poza tym "siódemki" bardziej na stagnacje RE: Jaki plan? - Zielsko - 26-02-2012 18:53 Nie są przeładowane ?! Zobacz na mięśnie nóg a na mięśnie bicepsa, na nogi ma raptem jedno cw więcej niż na biceps... bierz pod uwagę proporcje... Barki to nie jest tak gigantycznie duży mięsien aby dzielić go aż na 3 dni. Po drugie nie jest jeszcze na takim poziomie żeby aż tak izolować te aktony od siebie. RE: Jaki plan? - Lax - 26-02-2012 18:56 No nie jest przeładowany . To jak ma inne części planu ustawione to inna bajka. Nogi to połowa ciała i powinno się je robić osobno , albo z jednym aktonem , więc jego poziom nie ma tu nic do rzeczy. RE: Jaki plan? - Zielsko - 26-02-2012 19:15 Ale jak zrobisz jeden akton na trening to na takim stażu ich nawet nie spompujesz...(tytaj akurat staż ma DUŻO do rzeczy;]) Co do bicepsa- nie przekonałeś mnie jakoś... bo wytłumaczenie, że to inna bajka to żadne wytłumaczenie... RE: Jaki plan? - Lax - 26-02-2012 19:19 To takie że na nogi niech wrzuci jeszcze 1 ćw , odpowiednia ilość serii i bicek nie jest przeładowany. Pompa wykładnikiem dobrego treningu ? hahaha uśmiałem się. RE: Jaki plan? - Zielsko - 26-02-2012 19:22 Może nie sama pompa, ale samo wykończenie mięśnia(w granicach rozsądku). RE: Jaki plan? - Lax - 26-02-2012 19:24 Niech robi jak chce. Dla mnie nogi się powinno robić same + ewentualnie jeden akon do nich , gdyż jest to za duża partia i wymaga za dużo roboty RE: Jaki plan? - Zielsko - 26-02-2012 19:30 Ale czy ty nie rozumiesz że wszystkich aktonów się nie wyizoluje aż do takiego stopnia, aby każdy z nich oddzielić ? |