Kaptury dla początkującego ? - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Kulturystyka i Fitness (/dzial-kulturystyka-i-fitness) +--- Dział: Trening dla Początkujących (/dzial-trening-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych) +--- Wątek: Kaptury dla początkującego ? (/watek-kaptury-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego) Strony: 1 2 |
RE: Kaptury dla początkującego ? - KuzKo - 26-01-2012 21:52 @BrotheR To mam wciąż ćwiczyć tak jak cały czas ćwiczę FBW, tylko w dany dzień bardziej męczyć jakieś dwie konkretne partie ? To brzmi świetnie, podoba mi się. A jak miało by to wyglądać ? Dodatkowe serie ? Większy ciężar? Większa liczba powtórzeń ? Co proponujesz ? RE: Kaptury dla początkującego ? - BrotheR - 26-01-2012 22:03 Np. dzień A, partie priorytetowe klatka + czworogłowe, na te partie ćwiczenia priorytetowe mogą być przysiad ze sztangą z tyłu i wyciskanie leżąc, tutaj stosujesz większe ciężary, + po 1 dodatkowym ćwiczeniu na te dwie partie, np split squat + poręcze klatkowe z ciężarem potem dokładasz tylko po 1 ćwiczeniu na inne partie, z wyjątkiem biceps/triceps, tutaj sobie ustalasz w jakim planie masz triceps lub biceps, np A triceps B biceps i wychodzi, że każdego tygodnia na przemian raz masz 2x w tygodniu tricepsa, w next tygodniu masz 2x bicepsa rozumiesz ? bo plan jest ABA BAB i wtedy dajesz 2 ćwiczenia na tricepsa w planie A, i 2 ćwiczenia w planie B na bicepsa resztę dajesz po 1 ćwiczeniu następnie układasz tak samo plan priorytetowy na dzień B np. grzbiet + dwugłowe i tu też sobie dobierasz 2 ćwiczenia priorytetowe ciężkie mocno angażujące te mięśnie, reszta partii po 1 ćwiczeniu i triceps/biceps tak jak napisałem wyżej RE: Kaptury dla początkującego ? - KuzKo - 26-01-2012 22:07 @BrotheR Genialny pomysł, już od następnego treningu wprowadzam go w życie. Dziękuję Ci za pomoc. + oczywiście Rep. RE: Kaptury dla początkującego ? - BrotheR - 26-01-2012 22:08 nie ma za co, zdaj relację jak Ci poszło w tym sporcie ważne jest myślenie a nie kopiowanie powodzenia RE: Kaptury dla początkującego ? - KuzKo - 26-01-2012 22:11 Jeszcze jedno. Powiedz mi co to jest 'Split Squat' ? Nie spotkałem się wczesniej z takim nazewnictwem. Mógłbyś podrzucić jakis filmik z YT ? Lub cokolwiek w tym stylu. Edit; Dobra mam już, pomyliłem literę 't' z 'd' i wyszły mi niesamowite rzeczy w googlach. RE: Kaptury dla początkującego ? - robo815 - 26-01-2012 22:28 (26-01-2012 21:21)Vegeta napisał(a):(26-01-2012 19:43)robo815 napisał(a): Dlaczego masz na nogi prostowanie nóg???Zamień na wykroki chodzone,hack przysiady czy siad bułgarski lub front przysiad A od kiedy na budowe masy mieśniowej robisz ćwiczenie izolowane?I to jeszcze u początkującego jako jedyne cwiczenie? Nie napisałem że tylko wykroki,podałem wiecej ćwiczeń .A na peno wykroki będą lepszym rozwiązaniem niż prostowanie nóg. RE: Kaptury dla początkującego ? - Mr. Body - 26-01-2012 22:39 RE: Kaptury dla początkującego ? - robo815 - 26-01-2012 22:45 Co Mr.Body? RE: Kaptury dla początkującego ? - Mr. Body - 26-01-2012 22:52 To co vegeta na pierwszej stronie napisał RE: Kaptury dla początkującego ? - BrotheR - 26-01-2012 22:53 wykroki dużo mocniej angażują włókna mięśniowe do rozrostu, są zarówno ciężkie siłowo jak i kondycyjnie, dlatego są tak dobre a wyprosty na maszynie nie angażują tak ciała do pracy, do tego służą tylko "dopompowaniu" krwi do poszczególnych mięśni, nic więcej... są niepotrzebne u osoby początkującej |