Dziennik by Pietro - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Muscle-Centre for You (/dzial-muscle-centre-for-you) +--- Dział: Dzienniki Treningowe (/dzial-dzienniki-treningowe) +--- Wątek: Dziennik by Pietro (/watek-dziennik-by-pietro) |
RE: Dziennik by Pietro - damian94 - 08-04-2012 11:02 chujowo mi sie w nich trzyma sztange i paski az mi sie wzynaja w skórę i nadgarstki moze to kwestia przyzwyczajenia, RE: Dziennik by Pietro - Pietro_1 - 08-04-2012 11:27 (08-04-2012 11:02)damian94 napisał(a): chujowo mi sie w nich trzyma sztange i paski az mi sie wzynaja w skórę i nadgarstki moze to kwestia przyzwyczajenia, Proponuje chwyt mieszany (wzmacnia chwyt) RE: Dziennik by Pietro - Diabeł 88 - 08-04-2012 11:40 Zapewne Pietro chodzi Ci o przechwyt Jedna reka nachwytem druga podchwytem...jak dla mnie lipa. RE: Dziennik by Pietro - damian94 - 08-04-2012 11:42 ja tam kiedys tak cwiczyłem i lepiej sie sztange trzyma ale to jeszcze nie to;p RE: Dziennik by Pietro - Pietro_1 - 08-04-2012 11:42 (08-04-2012 11:40)Diabeł 88 napisał(a): Zapewne Pietro chodzi Ci o przechwyt Jedna reka nachwytem druga podchwytem...jak dla mnie lipa. Na mc lub łydki stosuje ten chwyt RE: Dziennik by Pietro - Diabeł 88 - 08-04-2012 11:51 Damian własnie bylo widac jak tak cwiczyles i opanowałes 0% techniki. Pietro robisz przechwyt na MC ? to ile ty zakladasz na sztange,ze wykonujesz przechwyt? az takie jest to dla Ciebie ciezkie? Ja sie nie czepiam jak by co tylko proboje nastawic Cie na wlasciwa drogę Poczytaj o trojboju silowym oraz o przechwycie kiedy sie go stosuje i na czym on polega bo widzadz (nieukrywajadz te marne ciezary) i stosujac przechwyt jest to troszke smieszne chlopy RE: Dziennik by Pietro - Pietro_1 - 08-04-2012 11:57 (08-04-2012 11:51)Diabeł 88 napisał(a): Damian własnie bylo widac jak tak cwiczyles i opanowałes 0% techniki. 100kg,110kg,120kg,130kg. Na razie fakt marne, jeżeli nogi bym miał nieco mocniejsze były by większe ciężary. Na szruksy tez stosowałem, ale czworoboczny nie równo pracuje wiec zrezygnowałem. Dlaczego na mc stosuje(chwyt mieszany/przechwyt) nie skupiam się na tym czy mi się wyślizguje ciężar czy nie(skupiam sie na technice wykonania cw), przy tym chwycie nie ma mowy o wyślizgiwaniu sztangi z rąk. Taka jest przyczyna stosowania go przeze mnie. Ok poczytam to co mówisz RE: Dziennik by Pietro - Lax - 08-04-2012 12:11 Ja tak od siebie dodam , że też waliłem przechwytem lub chwytem mieszanym zwał jak zwał , ale zauważyłem że zupełnie inaczej mi plecy pracują , bardzo nierówno gdyż ręka która trzyma podchwytem przejmuję większą ilość ciężaru. Zmieniłem na nachwyt , ograniczyłem ciężar i czuję znaczną poprawę RE: Dziennik by Pietro - BrotheR - 08-04-2012 12:18 poczytajcie o mechanice działania mięśni a się dowiecie dlaczego nierówno dane partie pracują, jeżeli macie odmienne chwyty, to nie o sam chwyt chodzi ale o ustawienie w stawie ramiennym, dla podpowiedzi inne mięśnie grzbietu w większym stopniu są angażowanie przy "podchwycie" czyli przy ramieniu nawróconym a inne przy "nachwycie" czyli ramieniu odwróconym to są bardzo banalne rzeczy o których 99% osób wg nie czyta i nie ma pojęcia... ode mnie, chwyt mieszany nie jest rozwiązaniem na brak siły chwytu przy MC, zwiększacie tylko cyferki na sztandze a siły wam nie przybywa, tutaj tylko prawa fizyki działają ale o tym powinniście wiedzieć z gimnazjum RE: Dziennik by Pietro - robo815 - 08-04-2012 12:47 Co do MC w chwycie mieszanym narażeni jesteście na szybszą kontuzję kręgosłupa w górnej jego cześci .MAteusz ja nie chodziłem do gimnazjum |