DT BY BARTEK16 - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Muscle-Centre for You (/dzial-muscle-centre-for-you) +--- Dział: Dzienniki Treningowe (/dzial-dzienniki-treningowe) +--- Wątek: DT BY BARTEK16 (/watek-dt-by-bartek16) |
RE: DT BY BARTEK16 - BrotheR - 16-04-2012 20:48 no a co w tym dziwnego? chyba, że jesteś fenomen i większość Twoich mięśni składa się głównie z włókien czerwonych i szykujesz się do zawodów StrongMan lub Trójboju a tak na serio, na tym etapie masz się uczyć ruchu i tworzyć nowe połączenia nerwowe i krwionośne, w każdym sporcie istnieje metoda "powtórzeniowa", im więcej powtórzeń zrobisz, im więcej powtórzeniowo przerzucisz kilogramów, tym szybciej Twoje ciało zaadoptuje dany ruch jako coś "normalnego" i stanie się on "odruchem", za tym wszystkim potem kryje się porządnie wyrobione tzw. czucie mięśniowe RE: DT BY BARTEK16 - Bartek16 - 16-04-2012 21:00 Dobra, Brother zastosuje się do twoich cennych porad Staram się jak moge. RE: DT BY BARTEK16 - BrotheR - 16-04-2012 21:09 ja oczywiście nie mówię byś radykalnie wszystko zmienił, tak się nie da bo się zniechęcisz albo nie dasz rady, po prostu sam popróbuj w poszczególnych ćwiczeniach zmniejsz ciężar, przez fazę negatywną i pozytywną staraj się ciągle mieć napięte mięśnie nawet podczas rozciągania, jak podłapiesz o co chodzi sam dojdziesz do własnych wniosków stopniowo RE: DT BY BARTEK16 - Lax - 16-04-2012 21:48 Jak dla mnie za wysoko unosisz przy uginaniu ze sztangą RE: DT BY BARTEK16 - robo815 - 16-04-2012 22:04 Brother popieram 100%.Powtórzeń moze być na mase nawet 100powt. np.w przypadku mięśni które składają sie z włókien białych jak najprawdopodobniej łydki,przedramiona dużą przewagę tych włókien w stosaunku do czerwonych mają także barki,brzuch RE: DT BY BARTEK16 - Bartek16 - 17-04-2012 18:14 Plecy : - Podciąganie na drążku szerokim uchwytem 12 12 10 ( z użyciem ławki) - Podciąganie linek wyciągu dolnego w siadzie 12 12 12 55kg - Ściąganie drążka zza głowę 15 12 12 6 kafel - Szrugsy z hantelką 12 10 10 50kg Przedramię: -Uginanie nadgarstków podchwytem 10kg -Uginanie nadgarstków nachwytem 6kg Śniadanie 1 7.00: - Jajecznica smażona na oliwie - Jogurt naturalny + musli z owocami Śniadanie 2 10.24 ( Szkoła ): - Chleb pszenny + ogórek i papryka + ser żółty + jajka + wędlina wędzona Obiad:14.30: - Ziemniaki + buraki + sałata szwedzka + ryba panga w bułce tartej smażona na oliwe Po Treningu 17.30: - Ryż + buraki + sałatka szwedzka + buraki + ryba panga + smażone udko Kolacja: 19.00: - Tuńczyk + Jogurt naturalny + Porcja warzyw Bcaa Xtra- 8g przed i po treningu. ZMA SCITEC NUTRITION- 2 kapsułki 30min. przed snem. Kompleks witamin- Rano i 40 min przed obiadem. Uwagi dotyczące treningu: Nie jestem sam pewny czy dobrze wykonywałem ćwiczenie nr. 2, a to wszystko przez to że ten atlas jest zbyt niski dla osób + 185cm. Co do przedramion to w ćwiczeniu nr.2 nie odrywałem łokci, bo z tego co widać to można tak zasugerować. MUZYKA NA DZIŚ : RE: DT BY BARTEK16 - robo815 - 17-04-2012 18:23 Jeżeli robisz podciąganie do karku to nie rób ściągania drążka do karku podciągnaie z dołu na wyciągu za małe rozciągnięcie pleców(motyli) podczas szrugsów plecy cały czas proste i patrz w jeden punkt,za bardzo Tobie pracuje szyja Jakieś wiosłowanie sztangą lub sztangielką zrobił zamiast ściągania drażka uginanie nadgarstków równiez za małe rozciągnięcie RE: DT BY BARTEK16 - Bartek16 - 17-04-2012 18:33 Dobra to będe robił kilka serii więcej podciągania i zwiększe ilość powtórzeń, a jeśli chodzi o uginanie nadgarstków to będe rozciągał jeszcze schodząc sztangielką po palcach bardziej. RE: DT BY BARTEK16 - robo815 - 17-04-2012 18:37 Wg.mnie zamiast zwiększać ilość serii zrób tak jak pisałem.Oczywiście zrobisz jak uważasz. RE: DT BY BARTEK16 - Bartek16 - 17-04-2012 18:58 No dobra to będe robić tak jak jest tylko odejmę ściąganie do karku, a zamiast wyciągu dolnego dam wiosłowanie ze sztaną/ hantelką |