Dziennik treningowy "DAZID" - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Muscle-Centre for You (/dzial-muscle-centre-for-you) +--- Dział: Dzienniki Treningowe (/dzial-dzienniki-treningowe) +--- Wątek: Dziennik treningowy "DAZID" (/watek-dziennik-treningowy-dazid) |
RE: Dziennik treningowy "DAZID" - DAZID - 11-03-2012 15:04 Tak na dwójki napewno na prostych,ale na dól grzbietu to zwykły,ja nie bardzo czóje czwórki przy wykonywaniu tego zwykłego,więcej działa na plecy. RE: Dziennik treningowy "DAZID" - Lax - 11-03-2012 15:05 "MC jest tylko na nogi.. Nie ma co go w spilicie dawać na plecy, nawet tego zwykłego." Nie słuchaj tego. Wrzuć normalnie martwy ciąg klasyczny w split na plecy i będzie ok. RE: Dziennik treningowy "DAZID" - Zielsko - 11-03-2012 15:49 Dazid jeżeli nie czujesz czwórek to możliwe że źle z nóg wychodzisz. W spilicie na dół grzbietu jest bardziej ZDATNE coś co będzie je choć trochę od innych izolować. Lax- Aż mam ochotę coś napisać, ale z racji tego że nie chce być tutaj brany za "awanturnika" ugryzę się w język. RE: Dziennik treningowy "DAZID" - DAZID - 11-03-2012 17:40 Spokojnie panowie,nie no z nóg wychodze normalnie i myśle że poprawnie robie MC,ale ja uważam że grzbiet badziej pracuje w MC niż czwórki. RE: Dziennik treningowy "DAZID" - Lax - 11-03-2012 17:43 Napisz Pewnie kolejny mądry wywód RE: Dziennik treningowy "DAZID" - BrotheR - 11-03-2012 18:56 omg i znowu chora dyskusja... ludzie kiedy wy skumacie? czy to takie trudne? MC wychodzisz z nóg i prostujesz prostownikami grzbietu, na końcu ściągnięcie łopatek do którego przyczyniają się czworoboczne, co tu więcej dodać? czyli głównie mięśnie zaangażowane w tymi ćwiczeniu to: -czworogłowe ud i pośladki -prostowniki grzbietu na całej jego linii, te wewnętrzne także ! -czworoboczny grzbietu -wszystkie mięśnie brzucha reszta mięśni jest w głównej mierze napięta, ale większej pracy nie wykonuje od tych mięśni powyżej... a jeżeli ktoś myśli, że po przez samo MC rozbuduje sobie szeroki wielki grzbiet no to się GRUBO MYLI i idiotyzmem jest dawać MC jako główne ćwiczenie na rozbudowę pleców, to już lepszy będzie drążek ! a potem jest beczenie, że ktoś po 2 latach nie ma szerokich pleców... RE: Dziennik treningowy "DAZID" - DAZID - 11-03-2012 20:56 No zgadzam się z tym w 100%,ale ja czuje bardziej dół grzbietu akurat,ale nie mówie że czórki w tym cwiczeniu nie pracuja,bo pracuja napewno. RE: Dziennik treningowy "DAZID" - DAZID - 12-03-2012 20:09 Poniedziałek12.03.12r. Czworogłowe Ud: 1.Przysiad tylny 4s(10-4): -51kg -61kg -71kg -83,5kg 2.Prostowanie nóg siedząc 4s(15-12)+regres: -40kg -50kg -57,5kg -57,5kg -regres-30kgx20p. 3.Syzyfki 3x15 4.Wykroki chodzone z hantlami(krótkie) 2x10: (17kgx2) (17kgx2) Łydki: 1.Wspięcia na palce siedząc 4x15: -35kg Trening bardzo udany,przysiad lekko,prostowanie-fajna pompa,syzyfki spoko,wykroki-ok,wspięcia elegancko.Trening trwał coś koło 35min. RE: Dziennik treningowy "DAZID" - Lax - 12-03-2012 20:51 Mnie nogi zajmują około 1h-1,5 RE: Dziennik treningowy "DAZID" - DAZID - 12-03-2012 21:03 Jak ja bym ćwiczył nogi 1,5h to by mnie chyba z siłki na rękach musieli wynieść.Ale to wiesz dopiero początek planu,małe ciężary,to i krótkie przerwy,z czasem bedą większe cięzary to i przerwy się zwiększą. |