Jaki plan? - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Kulturystyka i Fitness (/dzial-kulturystyka-i-fitness) +--- Dział: Trening dla Początkujących (/dzial-trening-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych) +--- Wątek: Jaki plan? (/watek-jaki-plan) |
RE: Jaki plan? - barthez008 - 27-02-2012 19:16 No dobra Panowie, trochę posiędziałem i coś tam skorygowałem a więc tak: Poniedziałek (klatka, biceps, przedramię). Klatka: - wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce poziomej, - wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce skośnej (kat około 40 stopni), - rozpiętki ze sztangielkami w leżeniu na ławce prostej/skośnej, - pompki klasyczne. Biceps: - uginanie przedramion stojąc ze sztanga podchwytem, - naprzemienne uginanie przedramion leżąc na ławce skośnej (młotki). Przedramię: - uginanie nadgarstków ze sztanga nachwytem. Środa (plecy, triceps). Plecy: - wiosłowanie sztanga w opadzie, - martwy ciąg, - wiosłowanie sztangielką, - szrugsy, - podciąganie na drążku. Triceps: -wyciskanie francuskie hantli jednorącz, - wyciskanie francuskie siedząc w podchwycie, - wyciskanie sztangi na ławce w wąskim uchwycie. Piątek (nogi, łydki, barki). Nogi: - przysiady ze sztanga trzymaną na barkach, - wykroki ze sztangą, - martwy ciąg na prostych nogach, - hack squat. Łydki: - wspięcia na palce ze sztangielkami. Barki: - wyciskanie sztangi zza głowy/sprzed głowy, - arnoldki, - unoszenie sztangielek bokiem w górę, - odwrotny butterfly. Robo kazałeś mi dożucić jakieś ćwiczenie na dwugłowe ud, czy mógłbyś mi jakieś polecić? I jeszcze Zioło na tylni akton barków zaproponowałeś mi odwrotnego butterflay tylko powiem szczerze, że znalazłem z tym tylko jeden filmik, i nie ciekawie to wyglądało bo gość to wykonywał na maszynie a ja ma siłownię domową także najprawdopodobniej będę musiał to zmienić chyba że coś źle zobaczyłem. Ogólnie to oceniajcie i mówcie co poprawiać . Pozdrawiam RE: Jaki plan? - Zielsko - 27-02-2012 19:19 Nie, nie, nie, odwrotny baterflay robisz w leżeniu na ławce brzuchem. Plan myślę że teraz jest ok RE: Jaki plan? - barthez008 - 27-02-2012 19:24 a mógłbyś mi jakiś filmik przesłać RE: Jaki plan? - Zielsko - 27-02-2012 19:26 Patrz Pan! Robisz tak jak rozpiętki tylko że leżysz na brzuchu RE: Jaki plan? - barthez008 - 27-02-2012 19:27 aaa no to ok czaję, plan dobry no to fajnie a co z tymi dwugłowymi ud, odpuścić sobie? Bo robo napisał żebym jakieś ćwiczenie do nich dołożył. RE: Jaki plan? - Zielsko - 27-02-2012 19:31 Masz podstawowe ćwiczenie- czyli MC na prostych. A niestety na domowej siłowni sam dla siebie ćwiczenia szukałem i trudno jest... ALE, jeżeli masz drążek możesz robić takie ćwiczenie: http://www.youtube.com/watch?v=otphA0HGk_Y&feature=player_embedded Tylko zamiast na poręczach się trzymać to robisz zwis na drążku i ruch ten sam. RE: Jaki plan? - barthez008 - 27-02-2012 19:39 Ok wszystko czaję, ogólnie to wielkie dzięki wszystkim za udział i za zainteresowanie, napewno odwdzięcze się rep, tylko jutro ponieważ niechcę kogoś pominąć. Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki RE: Jaki plan? - barthez008 - 27-02-2012 20:53 sory ale trochę się pośpieszyłem, zapomniałem zapytać o ilość serii i powtórzeń, czy mógłby mi to ktoś w skrócie przybliżyć (ile na dużą partię a ilę na małą). RE: Jaki plan? - Zielsko - 27-02-2012 21:52 Na małe po 15-20 na duże po 10-12-15 Tylko triceps rób na jakiś 12 Ilosc serii: Na duże po 4 na małe po 3 seryjki RE: Jaki plan? - robo815 - 28-02-2012 16:47 Uginanie nóg leżąc,uginanie nóg wisząć jak to Brother robi |