Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne
Dziennik by Pietro - Wersja do druku

+- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl)
+-- Dział: Muscle-Centre for You (/dzial-muscle-centre-for-you)
+--- Dział: Dzienniki Treningowe (/dzial-dzienniki-treningowe)
+--- Wątek: Dziennik by Pietro (/watek-dziennik-by-pietro)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35

RE: Dziennik by Pietro - Zielsko - 12-03-2012 23:10

Eeee Panie!!!
Pan robisz koci grzbiet i przeprost!!!
I rób to wolniej.
Nie wychodzisz z nóg, tylko zbyt obciążasz prostowniki grzbietu, co wbrew pozorom nie koniecznie pozwoli je rozwinąć a spowodować kontuzje.

RE: Dziennik by Pietro - Pietro_1 - 13-03-2012 07:01

(12-03-2012 23:10)Zielsko napisał(a):  Eeee Panie!!!
Pan robisz koci grzbiet i przeprost!!!
I rób to wolniej.
Nie wychodzisz z nóg, tylko zbyt obciążasz prostowniki grzbietu, co wbrew pozorom nie koniecznie pozwoli je rozwinąć a spowodować kontuzje.

W 1 powt w danej serii i w ostatnim czasem widziałem lekko ze jest nie tak ewentualnie(lekki koci). Czyli za bardzo wychylam do tylu prostując ta? Ok poprawi się dzięki za opinieOczko
(12-03-2012 23:06)Lax napisał(a):  Ja bym na twoim miejscu zdjął pas Oczko
Było już pisane , że to nic dobrego.

Moje zdanie jest inne, pas zabezpieczy zawsze przed kontuzją na to ćw na przykład (dysk).

RE: Dziennik by Pietro - Zielsko - 13-03-2012 09:35

Pas zabezpieczy przed kontuzją ? Jak technika będzie zjeba** to nic Cię przed kontuzją nie uratuje.
Koci grzbiet, to koci grzbiet, krzywisz plecy i tyle.
Przeprost to to że wychylasz się za linie.
Ale tak jak mówiłem, z nóg też dobrze nie wychodzisz, zbyt obciążasz prostowniki.

RE: Dziennik by Pietro - BrotheR - 13-03-2012 10:17

pietro ja się tak naprawdę zastanawiałem czy Ty robisz MC klasyczny czy robisz MC na prostych nogach...
bardzo mocno obciążasz prostowniki, ciężarem powinieneś obciążać część miedniczą poprzez wychylenie dupska w tył, a tego nie ma bo jesteś
mocno wychylony w przód, praktycznie technicznie nie oderwałbyś tego ciężaru z ziemi bo masz słabe nogi Uśmiech
mocny przeprost w tył robisz, jak to wyjaśnić... w sensie za mocno się wychylasz w tył jak prostujesz sylwetkę, w tym momencie prostowniki
grzbietu się rozluźniają bo mięśnie brzucha w tym kierunku służą za prostowniki, a z racji, że nie są tak blisko kręgosłupa to jest on
w takim momencie całkowicie niechroniony (jak ma być chroniony skoro prostowniki się rozluźniają?)
plecy nie mają prawa być równolegle (zobacz filmy zawodowców, ich plecy są prostopadle do podłoża, wychylenie w przód minimalne na max 1sekunde) do podłoża bo można zrobić sobie kuku
i pas Ci tu w niczym nie pomoże niestety, to jest chwyt marketingowy,
on zwiększa ciśnienie w jamie brzusznej poprzez ucisk i sprawia wrażenie, że
podtrzymuje Ci część lędźwiową, wrażenie jest takie, że niby stabilizuje
plecy, ale tak naprawdę nic takiego nie robi, a przynajmniej nie w takim
stopniu jak zapewnia producent Uśmiech
myślę, że zrozumiale wytłumaczyłem Uśmiech w dziale Trening umieściłem wcześniej krótki art jak robić MC, luknij tam

RE: Dziennik by Pietro - Mr. Body - 13-03-2012 10:23

brother, miałem mu pisać to samo a zamiast tego musze czytac twoja wypowiedz Uśmiech podpinam się pod to co brother napisał

PS: nie opuszczasz sztangi do ziemi. Powinieneś się cieszyć że jeszcze się to źle nie skończyło.

RE: Dziennik by Pietro - Pietro_1 - 13-03-2012 17:38

Powiem krótko i na temat. Dałem filmik żeby dowiedzieć się o tym czy dobrze robię to ćw. Zielsko z tymi wykrzyknikami ogarnij trochę, nie obrażę się że mi powiesz że źle robię przecieżOczko (po to dałem ten film). Martwy ciąg robię 3 raz w życiu wiec sprawa jasna. Brother i Zielsko postaram się poprawić technikę tego ćwiczenia wg zaleceń waszych ale ja podchodzę na luzie do negatywnych opinii nie ma się co spinać jest wykonane źle ok poprawie technikę i jak ją opanuje lepiej wyśle filmik znowu do sprawdzenia poprawności. Dziękuje za szczere wypowiedziOczko Ps po co zawodowcy ćwiczenia wykonują z pasem? Jak piszesz Brod to po co im pas? Czekam na odp. Człowiek jest tylko człowiekiem(nie jestem specjalistą) dam filmik za jakiś czas wtedy o kolejne opinie proszę Uśmiech

RE: Dziennik by Pietro - Zielsko - 13-03-2012 17:42

Człowieku. Ja mam się ogarnąć ? Pisałem "Panie" więc pisałem w sposób "śmiechowy" ja się spinam ?
Tak, ja nie mam co robić tylko siedzieć w domu przed monitorem i pluć na innych.
Napisałem co uważam na temat Twojego MC, moje wypowiedzi w dużej części pokryły się z wypowiedzą Mateusza, więc w czym rzecz ?

RE: Dziennik by Pietro - Pietro_1 - 13-03-2012 18:05

(13-03-2012 17:42)Zielsko napisał(a):  Człowieku. Ja mam się ogarnąć ? Pisałem "Panie" więc pisałem w sposób "śmiechowy" ja się spinam ?
Tak, ja nie mam co robić tylko siedzieć w domu przed monitorem i pluć na innych.
Napisałem co uważam na temat Twojego MC, moje wypowiedzi w dużej części pokryły się z wypowiedzą Mateusza, więc w czym rzecz ?

Jak napisałem zrozumiałem twoją wypowiedz i się z nią zgadzam ,, Pan robisz koci grzbiet i przeprost!!!'' napisał byś to bez wykrzykników nic by se nie stało Oczko Nie założyłem tego dziennika żeby się z kimś kłócić wyluzuj. Jak bys przeczytał uważnie post wyżej napisałem ze się z tobą zgadzam przecież wiec tego postu teraz nie rozumiem. Nie jestem dzieciakiem żeby po płakać się bo ktoś napisał coś wbrew mojej myśli, jak jest coś nie tak rozważam za i przeciw zgadzam się z tym bądź nie, z tobą i Brotherem się zgodziłem tylko te wykrzykniki mi jakoś przeszkadzają.

RE: Dziennik by Pietro - BrotheR - 13-03-2012 19:05

Pietro głównym powodem noszenia pasa jest formowanie wąskiej talii,
sam się o tym przekonałem bo testuję w ten sposób pas i jestem przekonany
na 100%, że to pomaga Uśmiech podgapiłem to z wypowiedzi Piotrkowicza dla
jednego z for tematycznych, przetestowałem i w pełni się z tym
zgadzam Uśmiech działa to tak samo jak noszenie ciasnych gorsetów przez kobiety Uśmiech

RE: Dziennik by Pietro - Pietro_1 - 13-03-2012 21:24

Barki+ nogi

1.PRZYSIADY ZE SZTANGĄ NA BARKACH 2s(78kgx8,84kgx8)
2. HACK-PRZYSIADY: 2s (78kgx8,89kgx8)
3.PRZYSIADY WYKROCZNE z sztanga na barkach 4s(36kgx8,39kgx8,49kgx8,57kgx5)
4.Łydki (WSPIĘCIA NA PALCE W STANIU) 3s(100kgx12,108kgx12,113kgx10)
5.Wyciskanie sztangi z przodu głowy 4s (83kgx8,89kgx8,93kgx7,95kgx5)
6.Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia(pod brodę) 4s (45kgx8,53kgx8,58kgx8,60kgx8)
7.Unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3s(13kgx8,17x8,19x8)