Żeberka z grilla w sosie żurawinowym - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Odżywianie (/dzial-od%C5%BCywianie) +--- Dział: Przepisy Kulinarne (/dzial-przepisy-kulinarne) +--- Wątek: Żeberka z grilla w sosie żurawinowym (/watek-%C5%BCeberka-z-grilla-w-sosie-%C5%BCurawinowym) |
Żeberka z grilla w sosie żurawinowym - michał.k - 19-09-2011 20:46 Żeberka z grilla w sosie żurawinowym Składniki: 1/5kgzeberek wieprzowych, przekrojonych na pół przez całą długości 1 szklanka sosu żurawinowego z całymi owocami 1/4szklanki sosu sojowego 1/2szklanki sproszkowanej cebuli 1/4łyzezcki soli 1/4łyzeczki pieprzu Przygotowanie: Rozgrzać piekarnik do temperatury 190C.Natłuscic tacę do grilla. Z żeberek ściąć tłuszcz i usuną błony. Zaznaczyć porcje robiąc nacięcia pomiędzy kośćmi. Ułożyć jedną warstwę na tacy do grilla(mięsna strona na wierzchu). Przykryć folia aluminiową i piec przez 50 minut. Wymieszać pozostałe składniki. Posmarować wieprzowinę połowę sosu żurawinowego. Jeszcze przez 10-20 minut piec bez przykrycia, lub do chwili, kiedy mięso zmięknie. Bezpośredni przed podaniem w małym rondelku podgrzać do wrzenia pozostały sos żurawinowy .Podawać z żeberkami. Około 40 małych porcji Jedna porcja zawiera: 60kalorii 3g białka 3g węglowodanów 4g tłuszczu Pozdrawiam M.K |