michał.k
ODŻYWIANIE
.... Staż treningowy [ms]:
Grupa: Ekspert
|
Żeberka z grilla w sosie żurawinowym
Żeberka z grilla w sosie żurawinowym
Składniki:
1/5kgzeberek wieprzowych, przekrojonych na pół przez całą długości
1 szklanka sosu żurawinowego z całymi owocami
1/4szklanki sosu sojowego
1/2szklanki sproszkowanej cebuli
1/4łyzezcki soli
1/4łyzeczki pieprzu
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 190C.Natłuscic tacę do grilla. Z żeberek ściąć tłuszcz i usuną błony. Zaznaczyć porcje robiąc nacięcia pomiędzy kośćmi. Ułożyć jedną warstwę na tacy do grilla(mięsna strona na wierzchu). Przykryć folia aluminiową i piec przez 50 minut. Wymieszać pozostałe składniki. Posmarować wieprzowinę połowę sosu żurawinowego. Jeszcze przez 10-20 minut piec bez przykrycia, lub do chwili, kiedy mięso zmięknie. Bezpośredni przed podaniem w małym rondelku podgrzać do wrzenia pozostały sos żurawinowy .Podawać z żeberkami. Około 40 małych porcji
Jedna porcja zawiera:
60kalorii
3g białka
3g węglowodanów
4g tłuszczu
Pozdrawiam M.K
|
|
19-09-2011 20:46 |
|