Odpowiedz 
 
Ocena wątku:
  • 2 Głosów - 5 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Żeberka z grilla w sosie żurawinowym
Autor Wiadomość
Offline
michał.k
ODŻYWIANIE


704
Liczba postów:

14-09-2011
Dołączył:

Reputacja:

....
Staż treningowy [ms]:

Kraków
Skąd:


Grupa: Ekspert
Post: #1
Żeberka z grilla w sosie żurawinowym
Żeberka z grilla w sosie żurawinowym
Składniki:
1/5kgzeberek wieprzowych, przekrojonych na pół przez całą długości
1 szklanka sosu żurawinowego z całymi owocami
1/4szklanki sosu sojowego
1/2szklanki sproszkowanej cebuli
1/4łyzezcki soli
1/4łyzeczki pieprzu

Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do temperatury 190C.Natłuscic tacę do grilla. Z żeberek ściąć tłuszcz i usuną błony. Zaznaczyć porcje robiąc nacięcia pomiędzy kośćmi. Ułożyć jedną warstwę na tacy do grilla(mięsna strona na wierzchu). Przykryć folia aluminiową i piec przez 50 minut. Wymieszać pozostałe składniki. Posmarować wieprzowinę połowę sosu żurawinowego. Jeszcze przez 10-20 minut piec bez przykrycia, lub do chwili, kiedy mięso zmięknie. Bezpośredni przed podaniem w małym rondelku podgrzać do wrzenia pozostały sos żurawinowy .Podawać z żeberkami. Około 40 małych porcji

Jedna porcja zawiera:
60kalorii
3g białka
3g węglowodanów
4g tłuszczu

Pozdrawiam M.K
19-09-2011 20:46
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
0
Odpowiedz 


Podobne wątki
Wątek: Autor Odpowiedzi: Wyświetleń: Ostatni post
  Pierś z kurczaka w sosie cebulowym. stud 16 15,019 17-07-2012 12:59
Ostatni post: lamasz

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

1 gości

Skocz do:



Wróć do góryWróć do forów