![]() |
Kształt bicepsa - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Kulturystyka i Fitness (/dzial-kulturystyka-i-fitness) +--- Dział: Trening dla Początkujących (/dzial-trening-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych) +--- Wątek: Kształt bicepsa (/watek-kszta%C5%82t-bicepsa) |
Kształt bicepsa - Ateles - 12-01-2012 18:08 Cześć Wszystkim ! Mam do Was pytanie, odnośnie treningu bicepsów, jakie ćwiczenia pozwalają rozwinąć biceps by wyglądał tak : http://www.esquire.com/cm/esquire/images/Yc/mike-tyson-052709-lg.jpg Chodzi mi o fragment bicepsa, na wysokości łokcia, widać tam że biceps szybko zyskuje na wysokości na prostej ręce, nie jak u mnie jak i u wielu innych osób gdzie łapka tak okazale nie wygląda, i tu rodzi się moje pytanie, jakie ćwiczenia pozwalają rozwinąć biceps pod tym kątem bo słyszałem że ponoć modlitewnik sztangą łamaną w wąskim chwycie jest dobrą alternatywą, jeśli tak, to co prócz tego i jak wedle Was, powinien wyglądać trening dwugłowych którego priorytetem jest w.w kwestia? Pozdrawiam Ateles ! RE: Kształt bicepsa - BrotheR - 12-01-2012 18:33 po pierwsze to u każdego wybrzuszenie przy wewnętrznej stronie łokcia zależy od długości przyczepu z bicepsa do kości, im dłuższy przyczep tym trudniej o takie wybrzuszenie w tym miejscu, im krótszy przyczep a dłuższy mięsień to łatwiej o taki efekt ![]() po drugie: http://www.menshealth.pl/m/187/anatom_biceps-834c5684e059070987ba40825f39b16a.png pod dwoma głowami bicepsa masz mięsień ramienny, który "wypycha" głowy do góry, jest on spory i o wiele silniejszy od dwóch głów bicepsa, ćwiczenia chwytem młotkowym w znacznej mierze angażują mięsień ramienny, do tego on odpowiada głównie za obwód w miejscu nad zgięciem łokcia ![]() resztę dopowiedz sobie sam i wykombinuj w jaki sposób można trenować ramiona aby poprawić efekt wybrzuszenia bicepsów ![]() te mięśnie, jeżeli są mocno rozbudowane to nawet pod lekkim tłuszczykiem wybrzuszenie będzie widoczne ![]() RE: Kształt bicepsa - Ateles - 12-01-2012 21:39 Uginanie sztangi stojąc podchwytem 12,10,8 na ogólny rozwój bicepsa młotki hantlami 12,10,8 modlitewnik sztanga łamana 12,10,8 ( chwyt szeroki czy wąski ?) uginanie ramion w bramie 3x15 Co o tym sądzisz? RE: Kształt bicepsa - BrotheR - 12-01-2012 21:52 a po co Ci tyle ćwiczeń, masz 60cm w ramieniu?? ja po jednym stękam i kwiczę, a po dwóch nie mam siły czapki na głowę założyć ![]() modlitewnik nie jest Ci potrzebny, wystarczą młotki siedząc na skosie dodatnim 60 stopni i brama i po co ten regres powtórzeń w małej partii? to całkowicie bezcelowe RE: Kształt bicepsa - Ateles - 12-01-2012 22:39 Kwestia akurat tego ze mam stagnację od maja zeszłego roku, zaczęło sie ruszać po dorzuceniu jako 4 ćwiczenia tej bramy. Moim celem jest masa mięsniowa. Staż 1.5 roku, odstępując od tematu, jak miałbyś chwilę to zaglądnij do działu niżej i oceń mój plan, pozdrawiam RE: Kształt bicepsa - Vegeta - 13-01-2012 00:10 1,5 roku i juz masz stagnację ?? troche za wcześnie prponuje od czasu do czas robić ćw 21 polegające na wykonaniu 7 powtórzeń unoszenia tylko do połowy ruchu(przedramiona równolegle do podłogi), po czym 7 powtórzeń od połowy w górę i na końcu 7 powtórzeń pełnym zakresem ruchu. Wersja ta stanowi szokująca odmianę dla mięśni dwugłowych. ![]() A jeśli chcesz aby biceps był bardziej wyraźny proponuje ćwiczenie uginanie ramienia ze sztangielka o kolano bardzo dobrze modeluje kształt bicepsa ![]() RE: Kształt bicepsa - koksik - 13-01-2012 01:20 winą stagnacji może być niezmieniana dieta trening małe przerwy w cyklach reatynowych lub ich brak itp RE: Kształt bicepsa - łapa50cm. - 13-01-2012 01:41 hmm moim zdaniem tylko hantlem rozbudujesz bica , wystarcza 4 cwiczenia po max 10pow.. RE: Kształt bicepsa - Joker1992 - 13-01-2012 13:28 Ja daje tak: -uginanie przedramion ze sztangielką, chwyt młotkowy 12/10/8/8 -uginanie przedramion w oparciu o kolano 10/8/8 -uginanie przedramion podchwytem 10/8/8 Co o tym myślicie?? aktualnie dysponuje tylko hantlami, sztangi brak RE: Kształt bicepsa - siiiwy1 - 13-01-2012 18:11 (12-01-2012 21:39)Ateles napisał(a): Uginanie sztangi stojąc podchwytem 12,10,8 na ogólny rozwój bicepsa hmm bicepsy to mala grupa miesniowa i to stanowczo za duzo jak na te miesnie... Ja bym robil cos takiego: młotki hantlami 10,10,10,10 modlitewnik hantle 10,10,10,10 na mnie dzialalo bardzo dobrze jak zastoj mialem ![]() |