Bark - przeskakuje;( - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Muscle-Centre for You (/dzial-muscle-centre-for-you) +--- Dział: Centre Zdrowia (/dzial-centre-zdrowia) +--- Wątek: Bark - przeskakuje;( (/watek-bark-przeskakuje) Strony: 1 2 |
Bark - przeskakuje;( - barthez008 - 09-02-2012 19:08 Siema tak jak w temacie mam problem z barkiem a dokładnie z lewym, tak jak by mi przeskakiwał lub coś w tym stylu. Przeskakuję głównie na luzie, czyli nic nie robiąc. Tak naprawdę miałem to już bardzo dawno, jadnak od niedawna zaczołem ćwiczyć i powiem szczerze, że tak jakby mi się to nasiliło. Ogólnie podczas ćwiczeń problemów jako takich to nie sprawia, tak żebym stanoł i nie mógł ruszyć czy coś. Praktycznie nie ma jakiegoś dyskomfortu ani mnie to nie boli. Tylko jednak boje się poprostu żeby zachwilę nie okazało się, że mi bark siądzie i będzie po ptakach. Zaczołem się teraz bardziej rozgrzewać a w szczególności wiadomo na bark, powiem tak niekiedy jakby podczas ćwiczeń po dłuższej rozgrzewce przedtreningowej i potreningowej tak jakby to przestawało ale jednak po chwili to wraca. Proszę o pomoc!!! Być może znacię jakiś dobry sposób na to. Z góry dzięki, za dobre podpowiedzi rep bedzie. RE: Bark - przeskakuje;( - michał.k - 09-02-2012 19:32 Najlepiej zastosować naturalne metody. szpik z kości wolowych, chrząstki z mostka który łączy piersi kurczaka czy żelatyna wieprzowa, zawierają one naturalne aminokwasy siarkowe budujące( odbuduwujace) nasza tkankę łączną. Do tego poprawna technika, odpowiednia rozgrzewka. i nikt nie będzie miał problemów z stawami. Albo zwykłą żelatynę stosuj Do tego wit.C (budulec kolagenu), wapń. Dieta: t. zwierzęce ? wspaniałe smarowidło dla stawów RE: Bark - przeskakuje;( - pietja - 09-02-2012 19:36 glukozamina, chondroityna, chrzastka rekina moga pomoc chociaz na poczatek to pewnie wystarczy to co kolega powyzej zaproponowal RE: Bark - przeskakuje;( - Marian - 09-02-2012 19:37 To nie musi być problem ze stawami. Najlepiej udaj się do lekarza na prześwietlenie.Problemy z barkami to nie są żarty, jak Ci raz wypadnie to później już nie odzyskasz 100 % sprawności. Zobaczysz co Ci lekarz powie, są takie specjalne opaski na bark. Z tego co kojarzę to nawet są refundowane, ale nie jestem pewien. RE: Bark - przeskakuje;( - michał.k - 09-02-2012 19:39 (09-02-2012 19:36)pietja napisał(a): glukozamina, chondroityna, chrzastka rekina moga pomoc To co ja podałem jest dużo bardziej skuteczne od, waszych suplementów. na glukozaminę nie ma badań ze działa!!! RE: Bark - przeskakuje;( - pietja - 09-02-2012 20:02 na psy dziala to pewnie na ludzi rowniez hoduje molosy i czesto ratuje im tym zycie tzn stawy nie no ale bez jaj to bardziej w formie zartu Marian ma racje najepiej udac sie do lekarza RE: Bark - przeskakuje;( - barthez008 - 09-02-2012 20:36 Ok. Ale ogólnie z tego co rozumię to najlepiej narazie brać żelatyne. Tak? RE: Bark - przeskakuje;( - michał.k - 09-02-2012 20:39 Nie tylko zelatyne czytaj mój pierwszy post masz tam wiecej rarytasów na stawy, stosuj to cały czas w ramach profilaktyki i wzmacniania stawów. RE: Bark - przeskakuje;( - barthez008 - 09-02-2012 20:43 Ok a jeszcze pytanie co do dawkowania ile i w jakiej to formie przyswajać RE: Bark - przeskakuje;( - michał.k - 09-02-2012 20:54 wapn 500mg (f.organiczna- mleczan/cytynian/chelat- unikaj tlenków i wegladnów- słaba przyswajalnosc. wit.c 1000mg dziennie Zelatyna rozrabiaj w wodzie ciepłej i do lodówki, po wystygnięciu. Potem zjadasz taka do posiłku galeretke, oczywisicie dodaj do niej do środka owoców(muszą byc wodniste owoce) zmiksowanych w mikserze- fajna sprawa smaczne i zdrow(deser) |