Barki problem - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Kulturystyka i Fitness (/dzial-kulturystyka-i-fitness) +--- Dział: Trening dla Początkujących (/dzial-trening-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych) +--- Wątek: Barki problem (/watek-barki-problem) |
Barki problem - Panmus - 17-02-2012 10:51 Mam problem z barkami bo nie chcą mi wogóle ruszyć. Co według was lepiej buduje barki wyciskanie sztangielek bokiem czy wyciskanie z za glowy na suwnicy? Aha mój trening wygląda aktualnie tak: - podciągnie sztangi do brody - unoszenie ramion ze sztangielkami na boki w gore w opadzie tułowia - szrugsy ze sztanga RE: Barki problem - Mr. Body - 17-02-2012 11:01 Gdzie ten plan treningowy ? Przy takim podejściu nie ma się co dziwić że nie rosną. Poczytaj i ułóż dobry plan RE: Barki problem - Panmus - 17-02-2012 11:47 To jest mój trening na barki. Jakie zmiany radzicie ? RE: Barki problem - michał.k - 17-02-2012 12:15 Na barki rob duża ilość powtórzeń 20-30!!! Faza ekscentryczna 2x wolniej niż koncentryczna. Cw: Wyciskanie sztangi z przud w siadzie Unoszene sztangielek na boki( w dolnej fazie ruchu kiedy masz opuszczone ramiona, ma byc przyspieszenei ruchu, a nie ze trzymasz ręce w"zwisie"i odpoczywasz. Unoszenei sztangielek pzred siebie (j/w) RE: Barki problem - łapa50cm. - 17-02-2012 13:34 20-30 pow !? , zarty czy jak , michał.k po czym stwierdzasz ze dlaniego bedzie takie dobre rozwiązanie ? -czy ktos zapytał autora jak długo cwiczy - czy ktos zapytal jak wyglada dieta - czy ktos zapytal jakie suple szama ???????????????? dajecie odpowiedzi nie znając nawet podstaw autora!!?? , PANMUS odpowiedz na te pytania pozniej ci cos zaradze pozdro... RE: Barki problem - michał.k - 17-02-2012 14:16 Bo to najczęstszy błąd jaki popełniają poczatkujacy robią za malo powtózreń, skad wiem że to poczatkujacy? Bo widze to po planie. Dlaczego 20-30 powtórzeń, bo u niego jest słabo rozbudowany ukł. krwionosny obrebie takanki mięsniowej, tobie wystarczy mniej powtózreń bo masz wiekszy staz i spryt zeby spompować miesien zauazmy 12 powtózreniami, u niego to wyglada inaczej i dlatego musi robic dużo powtórzen.(zreszta i to ma swoje plusy) Juz kiedyś pytałem na forach o diete o suple, to dostaweł uwagi od innych że od tego są wŁAsciwe działy, a pytajacy był obużony że nie chce mu pomóc w jego problemie, tylko zajmuje sie innymi sprawami. PS. pzreciez wiesz że nigdy nie odpsuje bez sensownie, wszystko jest przemyslane RE: Barki problem - Mr. Body - 17-02-2012 14:40 Popieram to co napisał Michał, 15 wzwyż powtórzeń. RE: Barki problem - bicepsik.pl - 17-02-2012 14:48 sory ale 20-30 powt to mieszanie powietrza na siłce nie trening Barki to przede wszystkim duże obciążenie Unoszenie sztangi przodem siedząc 10/8/8/6 Wyciskanie sztangi siedząc 10/8/8/6 Unoszenie hantli bokiem siedząc 4x8 Unoszenie hantli bokiem leżąc na ławce skos 4x8 Ale za zwyczaj jak nie rośnie to nie ma z czego bo dieta kuleje tu też zrób weryfikacje Jak masz dietkę to skopiuj i wrzuć obluka się Uzupełnij chociaż podstawowe dane w profilu bo nie wiemy czy masz 15 czy 70 lat .......... RE: Barki problem - michał.k - 17-02-2012 15:57 (17-02-2012 14:48)bicepsik.pl napisał(a): sory ale 20-30 powt to mieszanie powietrza na siłce nie trening Pierwszy raz widzę żeby kto kolwiek zalecał duże obciazania na barki <szok> W takim razie wykonaj sobie te 30 powtórzeń z wolną fazą ekscentryczną. Im więcej krwi przetłaczasz przez mięsięń w danym czasie tym lepsze warunki stwazasz im do wzrostu. Zresztą zrób sobie 10 powtórzeń na duzym obciazeniu i przedstaw sowje odczucia Zrób 30 tak jak ja napsiałem wyzej i przedstaw sowje odczucia Dla mnie zdecydowanie nie ma porównania: chce rozerwać mięsień, mega pieczenia w wew. miesnia, zachowana poprawna technika itd. ... RE: Barki problem - BrotheR - 17-02-2012 15:58 bicepsik masz jakieś uzasadnienie swojej rady? barki najczęściej ulegają kontuzji przy dużych obciążeniach a najważniejsze to, że składają się w większości z włókien wolnokurczliwych, czyli tych, które głównie reagują na dużą ilość powtórzeń to druga z rzeczy, która za tym przemawia. trzecia jest taka jaką Kwachu napisał, osoba początkująca musi wyrobić w sobie "nawyk" ruchu, utworzyć nowe naczynia krwionośne i połączenia nerwowe. prawdą jest też to, że z w miarę rozwoju całego ciała przez trening na siłowni, ta ilość powtórzeń będzie się zmieniać bo wszystko inne też ulega zmianom |