|
RE: czy na początku używać suplementy?
(25-10-2012 22:27)rambinio napisał(a): Witam,
poczytałem, poszperałem i takie wnioski i założenia:
-zaczynam stosować suplementy męska decyzja
-dokupiłem właśnie izolat bialka,aminokwasy (te polecone z linka)
i witaminy (tylko ze mega daily tej samej firmy-troche tansze,podobny sklad a na dluzej starczy)
izolacik wedle braków/do słabszych posiłków (chociaż tu bym widział WPC - ekonomiczniejsze, ale WPI z założenia "lepsze"), witaminki np. do śnaidania (jakie wybierzesz to już na porę przyjęcia nie ma wpływu). Jakbyś miał pytania to pisz.
-dziennie 3 posilki plus min 2 litry wody: staram sie patrzec na sklad, w miare stosuje sie do zasad diety redukujacej, eliminuje niezdrowe skladniki, rezygnacja ze slodyczy, przekasek, alkoholu i slodkich napojow
na początek wystarczy, ale im będziesz się bardziej "reformował" - tym lepiej będzie dokładniejsze trzymanie się rozpiski i jej modyfikacja z poprawką na zmiany w masie organizmu
-miedzy posilkami gdy bede glodny pije izolat bialka, czasami zastepuje nim kolacje
moim zdaniem same białko nie nadaje się specjalnie na zastępstwo posiłku, ale to pisałem wyżej - na noc lepiej zaopatrz się w jakąś kazeinę (teoria teorią - czytaj art o białkach) ,która będzie gęstsza i trochę Cię zapełni, WPI bardzo "wodniste" będzie
Napiszcie mi tylko prosze jak mam stosowac te suplementy, czy moge je brac jednoczesnie czy trzeba zachowac jakies odstepy?
Troche jest tych pigulek i proszków i boje sie ze sie pogubie albo bede wygladal jak chodzaca apteka )
DT
białko-
po treningu/wedle braków w diecie
witaminy-
rano
BCAA -
porcja przed i po/w trakcie treningu (masz białko po więc brałbym przed i w trakcie lub tylko przed - zależy jak bardzo długie i wyczerpujące treningi będziesz robił)
1 porcja = 1g/10 kg masy ciała (nie prochu a aminokwasów - przelicz)
DNT
białko-
wedle braków w diecie
witaminy-
rano
BCAA -
odpuść
byloby super gdybyscie napisali na DT i DBT tak łopatologicznie
W weekend robie pomiary i dam znac-tylko w ktory watku? tym od dziennikow treningowych?
proponuję założyć własny DT i tam zapisywać wyniki - sam siebie będziesz tym dopingował
Kiedys bylem pare razy na silowni i w miare wiem jak technicznie wykonywac cwiczenia (tak mi sie wydaje-nie robie na wariata, przykladam sie do dokladnosci, oddychania, zatrzyman ruchu).Robie po 3s/12 (przerwa 60 sekund) na kazda partie miesni no i oczywiscie brzuszki w seriach po 20-25 ile dam rade (brzuszki jako pierwsze). Na koniec dobijam jeszcze serie na bicepsy bo marniutkie mam
spokojnie, ale do przodu - nie załamuj się przy "niewielkich" efektach - redukujesz a to nie idzie w parze z robieniem "masy"
pozdrawiam
(26-10-2012 23:54)rambinio napisał(a): Widze ze chlopaki zaczekiscie weekend
Jak znajdziecie czas to prosze jeszcze o odpowiedz na powyzszy post, pozdrawiam
nadrobione - sorry za przestój
Pozdrawiam
maniak7000
Warte przeczytania:
ANKIETA DZIAŁU - zanim zadasz pytanie
ARTYKUŁY
|
|
27-10-2012 05:53 |