Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne

Pełna wersja: Dziennik by Koxu12 ^^^^^^^^^^^^^^^
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Witam wszystkich.

Ten dziennik pomoże mi kontrolować dietę, treningi oraz efekty po mojej ciężkiej pracy...

Informacje:

Waga : 65kg
Wzrost : 185cm
Ramię : 29cm
Przedramię : 25,5cm
Łydka : 33cm
Udo : 44cm
Pas : 72
Klatka : 65

Staż : 4 miesiące

Cel : Moim celem jest masa

Aktualne rekordy:
Wyciskanie leżąc : 51kg

Dietę oczywiście posiadam.

A oto mój harmonogram ćwiczeń:

PONIEDZIAŁEK - KLATKA

1.Wyciskanie płaskie 12 10 10
2.Rozpiętki 12 10 10

WTOREK - BARKI I PLECY

1.Wyciskanie sztangielek (Arnoldki)12 10 10
2.Naprzemienne unoszenie ramion w przód ze sztangielkami 12 10 10
3.Wyciskanie sztangielek sprzed głowy 12 10 10
4.Ściąganie drążka do karku 12 10 10
5.Ściąganie drążka w wąskim uchwycie 12 10 10
6.Ściąganie drążka w szerokim uchwycie do brody 12 10 10

ŚRODA - WOLNE

CZWARTEK - BICEPS I TRICEPS

1.Wyciskanie sztangi wąskim uchwytem 12 10 10
2.Uginanie ramienia ze sztangielkami na modlitewniku 12 10 10
3.Francuskie wyciskanie sztangielek siedząc 12 10 10
4.Ściąganie drążka w wąskim uchwycie 12 10 10

PIĄTEK - NOGI

1.Wykroki ze sztangielkami 12 10 10
2.Prostowanie nóg w tył i przód na maszynie 12 10 10

Następnym razem załatwie jakieś fotki, a i dodam że mam rocznikowo 14 lat co prawda nie jest to za dużo, ale mi to nie przeszkadza.
W takim wieku skupiłbym się na ćwiczeniach ogólnych, i nie brał się za dietę tylko po prostu zdrowo jadł. Co kto lubi... Powodzenia
nie żartuj klatka 65? jak Ty to mierzyłeś? nie wierze, że masz mniejszy obwód w klacie
niż ja w udzie, i mniej w klacie niż w pasie?... na pewno zmierzyłeś OBWÓD? Uśmiech
Powodzenia i wrzucaj jakieś filmy z treningów.
Ups przepraszam przy tej klacie źle mierzyłem... ponownie zmierzyłem klate tym razem już dobrze, otóż mam 90cm w klacie
Moim zdaniem plan przeładowany, ja bym robił na Twoim miejscu z takim stażem raczej trening ogólnorozwojowy. Jakieś FBW.
No dużo czytałem i najlepszy dla ciebie będzie FBW ( trening całego ciała), potem ewentualnie jakiś split i jak coś ułożysz to wyślij do oceny.
FBW, split ?? Wprawdzie nie ma określonego wieku kiedy powinno się zaczynać ćwiczyć, ale 14 lat to nie wiek na szaleństwa w siłowni, jeżeli już chcesz zaczynać z treningami to proponowałbym trening domatora, ćwiczenia bez ciężarów pompki, podciągania etc. Ewentualnie na upartego same maszyny.
No teraz jakieś FBW z lekkimi ciężarami, a po jakimś 1,5 roku już na inny plan się przerzucać.
Nie znam się zbytnio na tym, ale takie jest moje zdanie.
Ty masz 14 lat?A ja myślałem, że masz troszke wiecej 15. Wwieku tak 15-16 lat możesz zabrać się za trening ogólnorozwojowy. BFW,ATC teraz bym ci proponował zapoznać się z tym tematem http://muscle-centre.pl/watek-trening-do...dla-ciebie
Stron: 1 2 3
Przekierowanie