FBW - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Kulturystyka i Fitness (/dzial-kulturystyka-i-fitness) +--- Dział: Trening dla Początkujących (/dzial-trening-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych) +--- Wątek: FBW (/watek-fbw) Strony: 1 2 |
FBW - 404c8 - 19-10-2011 21:22 Zaczynam niedługo hardkorowy cykl na masę, ale najpierw chcę kilka tygodni się przystosować do treningu, dlatego postanowiłem zrobić ful body łorkałt Co myślicie o takim planie : 3x w tygodniu Nogi: Przysiady ze sztanga na barkach 3s Wspięcia na palce 3s Plecy: Wiosłowanie sztanga 3s MC:3s Klatka:Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej 3s Brzuch: Brzuszki na ławce skośnej 3s Barki: Wyciskanie sztangi z za glowy 2s Biceps: Uginanie ramion ze sztanga 2s Triceps:Wyciskanie francuskie sztangi 2s Kaptur: Wznosy barków 3s RE: FBW - toxyna - 19-10-2011 21:31 Ten brzuch to powinien być na końcu. RE: FBW - 404c8 - 19-10-2011 21:58 Ok, dam brzuch na końcu.Jeszcze zmodyfikuję ten plan i napiszę jutro. RE: FBW - 404c8 - 20-10-2011 19:33 Taki plan mam: 3x w tygodniu Nogi: prostowanie nóg w siadzie 3s Wspięcia na palce 2s Plecy: Wiosłowanie sztanga 3s Skłony ze sztangą trzymaną na karku 2s Klatka:Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej 3s Barki: Wyciskanie sztangi z za glowy 2s Biceps: Uginanie ramion ze sztanga 2s Triceps:Wyciskanie francuskie sztangi 2s Kaptur: Wznosy barków 3s Brzuch: Brzuszki na ławce skośnej 3s Macie jakieś uwagi co do tego planu? RE: FBW - BOLO - 20-10-2011 20:02 Zapraszam do zapoznania się z moim wątkiem o FBW http://muscle-centre.pl/watek-przyk%C5%82adowe-rozpiski-trening%C3%B3w-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych RE: FBW - 404c8 - 20-10-2011 21:00 Chcę robić FBW 3x w tygodniu, a ten plan ogólnorozwojowy 3x w tyg z linka jest jak split. Ćwiczenia w większości z tych co podałem mogę robić bo taki sprzęt mam. Najlepiej by było, jakbyś zmodyfikował ten plan co podałem. RE: FBW - BOLO - 21-10-2011 02:04 Przykładowy trening na masę 2 zestawy (3 sesje treningowe w tygodniu) A Klatka piersiowa: - Wyciskanie hantli na skosie 3s Barki: - Wyciskanie hantli 2s Tricepsy: - Pompki na poręczach 2s Plecy: - Martwy ciąg 2s - Podciąganie na drążku 2s Nogi: - Prostowanie nóg w siadzie 2s - Uginanie nóg w leżeniu 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztanga 2s B Klatka piersiowa: - Wyciskanie sztangi płasko 3s Barki: - Military press 2s Tricepsy: - Prostowanie ramion na wyciągu 2s Plecy: - Wiosłowanie sztanga 2s - Unoszenie z opadu 2s Nogi: - Przysiady ze sztanga 2s - Uginanie nóg w leżeniu 2s Bicepsy: - Uginanie ramion ze sztangielkami w chwycie młotkowym 2s Przykładowe FBW na mase- 1 zestaw (3 sesje treningowe w tygodniu) Nogi: Przysiady ze sztanga na barkach 3s Plecy: Wiosłowanie sztanga 3s Klatka: Wyciskanie sztangi na skosie 3s Barki: Wyciskanie sztangi z za glowy 2s Biceps: Uginanie ramion ze sztanga 2s Triceps: Wyciskanie sztangi wasko 2s Przykładowe FBW na mase z elementami dynamiki- 1 zestaw (3 sesje treningowe w tygodniu) Przysiady przednie 3s Clean & Jerk 3s Wyciskanie sztangi plasko 3s Podciaganie na drazku szerokim nachwytem 3s High Pull 3s Uginanie ramion ze sztanga 2s Prostowanie ramion na wyciagu 2s Jeśli ćwiczymy 3 razy tygodniowo to można tez podzielić: I sesja treningowa w tygodniu- 15 powtórzeń II sesja treningowa w tygodniu- 10 powtórzeń III sesja treningowa w tygodniu- 5 powtórzeń Sesje stosuj na przemiennie np A,B,A lub możesz ćwiczyć jeden zestaw cały czas Dobierz do własnych możliwości sprzętowych i możliwości. Plus optymalna dieta, z zachowaniem tego co ci pisałem w poście dieta na masę. RE: FBW - 404c8 - 24-10-2011 21:22 Zrobiłem dziś FBW i chyba za dużo ćwiczeń mam bo trwał 1godzinę i 40 min. Nogi: przysiad ze sztanga 3s Wspięcia na palce 3s Plecy: Wiosłowanie w leżeniu na ławeczce 3s MC 3s Klatka:Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej 3s Rozpiętki 3s Barki: Wyciskanie sztangi z za glowy 2s Biceps: Uginanie ramion ze sztanga 2s Triceps:Wyciskanie francuskie sztangi 2s Kaptur: Wznosy barków 3s Brzuch: Brzuszki na ławce skośnej 3s Wszystkie ćwiczenia poprzedzały serie rozgrzewkowe z małym ciężarem (na małe partie 1 na duże 2 serie). Wiem że powyżej mam przykłady planów FBW, ale w moim planie angażuje o wiele więcej mięśni niż w tych planach. Z drugiej strony czytałem, że trening powyżej godziny nie ma sensu. Co o tym sądzicie? Będę wdzięczny też, za uwagi dotyczące planu RE: FBW - DaMeK - 24-10-2011 22:50 nogi.wywal łydki(beda na koncu)W plecach wywal wioslowanie i daj drazek.W klacie wywal rozpietki i daj skos w gore.Barki z przed glowy.Biceps.dobzr i tric tez. pod koniec treningu cwicz łydki brzuch i przedramie.W [pon. np. łydki w srode. brzuch w piatek. przedramie. Trening z rozgrzewka ok 01.35 min RE: FBW - pepe - 24-10-2011 23:29 @UP Czemu ma rezygnować z rozpiętek ? |