Trening dla początkującego do oceny FBW - Wersja do druku +- Muscle-Centre.pl | Forum Kulturystyczne (http://muscle-centre.pl) +-- Dział: Kulturystyka i Fitness (/dzial-kulturystyka-i-fitness) +--- Dział: Trening dla Początkujących (/dzial-trening-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych) +--- Wątek: Trening dla początkującego do oceny FBW (/watek-trening-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego-do-oceny-fbw) |
Trening dla początkującego do oceny FBW - metod - 06-10-2011 15:56 Witam Cchiałem zacząć ćwiczyć na siłowni. Czytałem żeby zaczać od FBW czy takie może być ? Proszę o ocene i uwagi i napisanie ile serii i powtórzeń. 1. Przysiad ze sztangą na barkach (Nogi) 2. Wiosłowanie sztangą lub Ściąganie drążka wyciągu górnego do klatki piersiowej siedząc (Plecy) - nie wiem które lepsze na początek 3. Wyciskanie sztangi na ławce poziomej leżąc (Klatka piersiowa) 4. Wyciskanie sztangi sprzed głowy (Barki) 5. Pompki w podporze tyłem - "odwrotne pompki" (Triceps) 6. Uginanie przedramion ze sztangą podchwytem (Biceps) 7. Unoszenie przeciwległej ręki i nogi (Dolna część pleców - odcinek lędźwiowy) 8. Brzuszki (Brzuch) RE: Trening dla początkującego do oceny FBW - DaMeK - 08-10-2011 22:13 Zle ! Rob podstawowe cwiczenia. 1.Przysiady ze sztanga/martwy ciag (na zmiane,np w pon. martwy a w srode przysiady) 2.Podciaganie na drążku 3.wioslowanie sztanga 4.Wyciskanie sztangi na ławce płaskiej 5.Wyciskanie żołnierskie na barki sztanga 6.Wyciskanie francuskie sztanga 7.Uginanie sztangi biceps Brzuch i przedramie cwicz 2 razy w tyg. po treningu. RE: Trening dla początkującego do oceny FBW - metod - 11-10-2011 17:15 Ok a podaj mi jeszcze jak możesz ilość serii i powtórzen. RE: Trening dla początkującego do oceny FBW - DaMeK - 14-10-2011 12:07 4x serie po 12,10,8.8 na duze a na male 12.10.8 RE: Trening dla początkującego do oceny FBW - BOLO - 20-10-2011 01:11 Panowie odsyłam was do działu http://muscle-centre.pl/watek-co-to-jest-trening-og%C3%B3lnorozwojowy-i-rozgrzewka ponieważ widzę że żaden z panów nie ma pojęcia o FBW. Te 4 serie po 12/10/8/8 to raczej do masy się odnoszą niż do FBW. Proszę przeczytać zanim w ogóle zaczniecie ćwiczyć FBW. Wątek zostaje zamknięty |