Gofry dla pakerów
Skład:
150 g owsianych
3 jaja
2 łyżki kakao rozpuszczalnego
2-3 łyżeczki cynamonu
Płatki mielimy na mąkę. Wsypujemy do miski razem z cynamonem i kakao. Wybijamy jaja, żółtka osobno od białek. Białka ubijamy na pianę, i wraz z żółtkami wlewamy do miski. Mieszamy, dolewając stopniowo wodę, aby konsystencja była odpowiednia (masa ma być trochę gęstsza niż ciasto naleśnikowe).
Rozgrzewamy gofrownicę lub jak ktoś nie ma, to patelnie i pieczemy/smażymy.
Podawać z dżemem, owocami, albo bitą śmietaną (wersja dla ostrych masowców
)
BTW:
WW: 95g (dodatki typu dżem nie wliczone)
B: 37 g (z tego 20 g zwierzęce)
T: 26 g
Kcal: ok. 770
Pozdrawiam