Witam. Ćwiczę od okloło miesiąca i trzymam dietę 3 tygodnie. Zastanawiam się jak ćwiczyć. Kumpel ktory sie zna na rzeczy powiedzial mi, ze nie powinienem ćwiczyć obiegowo. Ja robie sobie zawsze 4 stanowiska po 2 na wybrana partie miesniowa i tak 4-5 serii po 10 powtorzeń. Kolega stwierdził, że nie powinno się ćwiczyć obiegowo, ponieważ mięśnie mają zbyt dużo odpoczynku i nie nadążają się męczyć. Czy to prawda? Jak pownienem ćwiczyć?
PS. Moim celem jest masa mięśniowa
mozesz robić 3 serie po 12-10-8 powtórzeń
Napisz swój wiek, wymiary ...
16 lat. Wiem tyle, że w bicepsie mam 33cm (dopiero zaczynam) reszty wymiarów nie wiem. Ale dobry pomysł jest z ćwiczeniem obiegowo?
W takim wieku i z takim stażem zajmij się FBW
ćwiczysz jakimś konkretnym planem ?
po pierwsze i po .............
1-wypełnij chociaz profil
2- czy chodzisz na siłownie czy jakas domowa siłownia ?
3- jak wyglada dieta ?
Tak ćwicze z planem.
Siłownie mam domową
Poniedziałek:plecy,triceps
wyciskanie francuskie leżąc: 10:10:10:10
wyciskanie francuskie hantlem :10:10:10:10
wiosłowanie sztangą: 10:10:10:10
wiosłowanie hantlami na ławeczce skośnej :10:10:10:10
Środa:klatka,biceps
wyciskanie sztangi leżąc: 15:15:10:10
uginanie ramion gryfem łamanym: 15:15:10:10
rozpiętki:20:20:15:10
uginanie ramion hantelkami na obydwie ręce:15:15:15:15
Piątek:barki nogi
przysiad ze sztangą na plecach :10:10:10:10
ćwiczenie mięsni nóg na prasie:50:50:50:50 (obciążenie 15kg ;/)
unoszenie sztangi za plecami:15:10:10:10
unosenie hanti do klatki stojąc: 15:10:10:10
Sobota:brzuch.
Troszchę ABS i rozciągania się.
Dieta jest taka:
ogólnie to jeden pisiłek omijam. Nie wiem ile co ma jakich wartości odżywczych
07:00-płatki owsiane 100g, 150g jogurt naturalny
14:00 ryż 100g,pierś kurczaka 100g, 2-3 ogórki
17:00 ryż 100g, makrela wędzona 100g, 2-3 ogórki
19:00-20:00 - 3 jajka na miękko,100g serek wiejski,100g chleba żytniego
22:00 200g twarogu chudego,200g jogurtu naturalnego.
Jem 5 posiłków dziennie ponieważ chodzę do szkoły i jeden o 10:30 omijam.
wszystko zle nie stety
wypełnij profil jeszcze