Witam przedstawiam przepis na świetną paste z tuńczyka i jajek. 
Składniki:
-jajka 3-5
-puszka tuńczyka w sosie własnym
-majonez light
-odrobina jogurtu naturalnego
-troszke czerwonej cebuli(moze byc zielona jak kto lubie)
-szczypiorek
-sól, pieprz, ewentualnie jak kto lubie curry, papryka czerwona
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, zetrzeć na drobnych oczkach tarki jarzynowej albo zmielić. Tuńczyka odcedzić z zalewy. Jajka i tuńczyka wymieszać, dodać majonez,jogurt, szczypiorek,cebulke posiekana w kostke, doprawić pastę solą i pieprzem. 
Gotowe.
Jest też opcja z twarogiem (200g), dodajemy go do tuny i jaj, doprawiamy szczypiorkiem i przyprawami. Jest wiele sposobów urozmaicania pasty ser żółty, pietruszka jak kto lubi. 
POZDRAWIAM i zycze smacznego

Kalorie dla pasty z tuńczyka (130g) i 3 jaj 
 433kcal
 Białko 54 g
 Tłuszcze 23g
 Węgle 5g
 Wersja z twarogiem półtłustym 200g
 kcal 659
 białka 85 g 
 tłuszczu 31 g 
 węglowodanów 12 g
![[Obrazek: dscf3460a.jpg]](http://img197.imageshack.us/img197/1311/dscf3460a.jpg) 
 Ta wersja akurat zmielona w maszynce bo brakło troszke czasu. Pieknie nie wygląda ale przynajmniej dobrze sie smaruje.
Polecam!