1.Zaczynasz od jedzenie samego ryżo plus kurczaka plus dodajesz kolejnego dnia produkty czyli np; płatki owsiane/kasze gryczana/pieczywo jasne czy ciemne/ jajka/ ryby.mleko i przetwory fermentowane. i w ten sposób dochodzisz do tego które produkty służą twojemu organizmowi,a które nie.
2.Kolejno zaczynasz od wdrażania diety, zakładam że jesteś hardgainerem to w takim razie zaczynasz od ułożenia proporcji.
gdzie dajesz białka na poziomie 1,5g(zwierzęce)-1,5g tłuszczy(roślinne/zwierzęce)a węglowodany an poziomie 6g na kilogram masy ciała(suche/mokre źródło).
3.Teraz wybierasz produkty na których bazujesz
z uwzględnieniem pierwszego punktu)
WĘGLOWODANY- kasza gryczana, kasza jęczmienna, ryż brązowy,płatki owsiane/płatki typu Crunch,ryz biały(parabolid a szczególnie basmati) warzywa(sałata rzymska, kapusta pekińska, kalafior, brokuły, szpinak, kapusta biała, marchew, rzodkiewki, pomidory, ogórki, cykoria, cukinie, koper, buraki, boćwina, kalarepa, kabaczki, seler, rzepa, dynia, cebula, cebula zielona, karczochy, rukiew, szparagi, por, szczypior, bataty, pietruszka, chrzan.)ziemniaki.
BIAŁKA- mięso czerwone(wołowina chuda/wieprzowina/jajka/ryby/ser biały(pzred snem)/kefir. a i drób(filety z kurczaka indyka)
TŁUSZCZE -oliwa oliwek/pestki/orzechy(próz ziemnych) zdrowe oleje/ tłuszcz z jajek i tłustych części wieprzowiny jak karkówka czy schab)
itd.
Do posiłku picie herbat zielona filiżankę, przed posiłekiem 30 minut juz nic nie pijesz, po posiłku do godizny tez nic nie pijesz.
oraz koper włoski(rozgrzewa jelita i zoładek), Pokrzywa(nerki) Malina, Dzika róza, Czarna herbata, melisa(na noc)...
*
4kcalx105=420kcal(białka)
9kcalx105=945kcal( tłuszcze)
4kcalx420(70masax6ilosc węglowodanów )=1680kcal (węglowodany)
Co ci daje łącznie 3045Kcal
Pozdrawiam M.K